Ρέθυμνο: Δίπλα από το Σπίτι του Πολιτισμού, δεν υπάρχει Πολιτισμός αλλά… ούρα που ζέχνουν! | ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Shares

Όταν πριν από 11 χρόνια εγκαινιάζονταν η πλατεία Μικρασιατών, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την παρακμή στην οποία θα είχε περιέλθει σήμερα ο εν λόγω χώρος στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.

Κείμενο & Φωτογραφίες: Γιώργος Νάστος για το Daynight.gr

Η αισθητική πλευρά του ζητήματος έχει θιχτεί όλα αυτά τα χρόνια από πολλούς. Μουτζούρες και συνθήματα σε τοίχους και μνημεία κοσμούν κάθε σημείο της πλατείας.

Κάτι το οποίο αποτυπώνεται μέχρι και στις φωτογραφίες που παρουσιάζουν την πλατεία στο trip advisor.

Επίσης, έχουν κατ’ επανάληψη επισημανθεί ζητήματα ασφάλειας, βανδαλισμών και παραβατικότητας.

Υπάρχει όμως και κάτι που ξεπερνά το αισθητικό κομμάτι και αγγίζει πλέον ζητήματα υγιεινής. Ο καθαρισμός της πλατείας. «Ποτάμια» από ούρα (και όχι μόνο) κοσμούν διάφορα σημεία της πλατείας χωρίς να καθαρίζονται για εβδομάδες, ακόμα και μήνες. Ιδιαίτερα τη ζεστή περίοδο του καλοκαιριού που διανύουμε, κάθε ντόπιος ή τουρίστας οσμίζεται την δυσωδία περνώντας οποιαδήποτε ώρα και μέρα από το σημείο, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής έχουν πλέον αγανακτήσει.

Εδώ προκύπτουν δύο ζητήματα…

Από την μία η απρεπής συμπεριφορά και το επίπεδο ορισμένων που έχουν μετατρέψει την πλατεία Μικρασιατών σε δημόσιο ουρητήριο, φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το θέμα της ασφάλειας και της επιτήρησης της πλατείας.

Το δεύτερο αφορά τον καθαρισμό της πλατείας. Όποιος απευθυνθεί στο Δήμο για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, θα λάβει την απάντηση πως την αρμοδιότητα καθαρισμού της πλατείας έχει ο εργολάβος καθαριότητας και να επικοινωνήσει μαζί του.

Εύλογο ερώτημα προκύπτει για το ποιος ελέγχει τον εργολάβο για τις υπηρεσίες που παρέχει στο Δήμο και για τις οποίες  μάλιστα πληρώνεται αδρά.

Σε μια εποχή που η Δημόσια Υγεία τίθεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος πολιτών και πολιτείας και λίγες μόνο μέρες πριν την πραγματοποίηση στο χώρο του Street food festival, είναι πραγματικά κρίμα η πλατεία Μικρασιατών να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *