Ρέθυμνο: Μεταφέρθηκαν οι 26 μετανάστες που φιλοξενούνταν στην Ορνέ

Shares

Μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα οι 26 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες εντοπίστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου σε ένα ξύλινο σκάφος, ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης από ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και από εκεί στο παλιό δημοτικό σχολείο Ορνέ. Από τις λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου συνελήφθησαν τρία άτομα με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσφύγων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκηςσε δηλώσεις του επεσήμανε πως η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων ήταν άμεση και ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε για την μεταφορά των μεταναστών σε ασφαλή χώρο και συγκεκριμένα στην Ορνέ σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον Γενικό Επιθεωρητή Κρήτης Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου Αντώνη Ρουτζάκη, το Λιμενικό και συγκεκριμένα με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνης Πλωτάρχη Κωνσταντίνο Καστρινάκη και τον σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη και βέβαια με την Αντιπεριφέρεια και την κ Μαίρη Λιονή ενώ παράλληλα τους προσφέρθηκε νερό, φαγητό και πρώτες βοήθειες όπου απαιτήθηκε. Σαν Δήμος ανταποκριθήκαμε και κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την υποστήριξη της έκτακτης κατάστασης και αναλάβαμε την σίτιση τους και την φιλοξενία τους όλες αυτές τις ημέρες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους κατοίκους του μικρού οικισμού της Ορνέ οι οποίοι αδιαμαρτύρητα, χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις υποδέχθηκαν τους μετανάστες και έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο τους. Προς τιμήν τους οι λιγοστοί κάτοικοι αγκάλιασαν τους συνανθρώπους τους με πνεύμα φιλοξενίας και αλληλεγγύης.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και με διάθεση συμβολικής επιβράβευσης υποβάλαμε αίτημα χρηματοδότησης ύψους 50.000 ευρώ για την ανάπλαση του γραφικού οικισμού προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος το έκανε δεκτό και τον ευχαριστώ θερμά που ενέκρινε την σχετική πίστωση»

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *