ΡΕΘΥΜΝΟ: Άγριος ξυλοδαρμός καθηγητή από μαθητή σε σχολείο

Εξαγριωμένος μαθητής επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Το περιστατικό συνέβη σε σχολική μονάδα του Ρεθύμνου και μάλιστα εν ώρα μαθήματος.

Ο καθηγητής απέχει από τα μαθήματα μέχρι να βγει το πόδι του από τον γύψο ή έστω να μπορέσει με πατερίτσες να επιστρέψει στη σχολική τάξη, ενώ ο μαθητής έχει δεχθεί εξειδικευμένη βοήθεια.

Για μία ακόμη φορά εκπαιδευτικός στο Ρέθυμνο «πέφτει» θύμα ξυλοδαρμού, πρόκειται για Μαθηματικό που διδάσκει στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περιβόλια, ενώ την επίθεση δέχθηκε από μαθητή της Β’ Λυκείου.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα μαθήματος, όταν ο καθηγητής προσπάθησε να συμμορφώσει τον μαθητή, να επανέλθει στην τάξη, για να συνεχιστεί το μάθημα.

Ο μαθητής επέμενε στο να μην φέρεται κόσμια και όταν ο καθηγητής πια τού έβαλε τις φωνές, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του, με αποτέλεσμα, όταν ο καθηγητής πια τού φώναξε να περάσει έξω από τη σχολική τάξη, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό που σηκώθηκε και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα να ραγίσει η επιγονατίδα του και να φέρει πια, γύψο το πόδι του, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Δε θα ασκηθεί μήνυση από τον Μαθηματικό του 1ου ΕΠΑΛ στον μαθητή της Β’ Λυκείου, αφού οι γονείς του εφήβου, προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει την κατάσταση του μαθητή και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για άριστο μαθητή, αφού πέρυσι ο ίδιος Μαθηματικός, τόν είχε βαθμολογήσει με 20, όμως αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων που εξειδικευμένα θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην σχολική κοινότητα, με τα ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος και το τωρινό, να αποδεικνύουν στην πράξη, ότι πια, ούτε οι γονείς, ούτε οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο, μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν παιδιά και εφήβους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…

cretedoc.gr

Ματθαίος Καπετανάκης

 


1 comment

  1. Pingback: Θεσσαλονίκη: Πήγε να ληστέψει αλλά βγήκε «κουρεμένος» | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *