εξεταστική

Εξεταστική με… ανεμιστήρα: Μία νέα πρόταση του «Ρεθεμνιώτη»

Shares

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω εδώ και μερικές μέρες την είδηση για τα αιτήματα κάποιων φοιτητών, οι οποίοι επικαλούνται την πανδημία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην παρακολούθηση των μαθημάτων και το θέμα που υπάρχει τώρα με την εξεταστική.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Αδυνατώ να κατανοήσω το αίτημα κάποιων να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις λόγω πανδημίας. 

Κατανοώ φυσικά πως οι φοιτητές δε φταίνε για ό,τι συνέβη, όπως κανείς μας δε φταίει αλλά όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βιώνουμε τις συνέπειες. 

Από αυτό βέβαια το σημείο μέχρι να περάσουμε τα μαθήματα απέχει θα έλεγα σημαντικά, άρα δε μπορώ παρά να … τρολάρω. 

Το πρώτο βέβαια που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν στην υποθετική περίπτωση που έχουμε νέα έξαρση από το φθινόπωρο και πες ότι μπούμε ξανά σε καραντίνα, μήπως θα ζητήσουν να περάσουν και τα μαθήματα του συγκεκριμένου εξαμήνου; 

Για να το προχωρήσω λίγο και να κάνω την πρόταση, εγώ θα πω να μπει ανεμιστήρας. 

Ξέρετε, παλιά υπήρχαν φήμες ότι κάποιοι καθηγητές διορθώνουν τα γραπτά με ανεμιστήρα γιατί δεν ήθελαν να χάσουν χρόνο διορθώνοντας κανονικά τα γραπτά. Έτσι έλεγαν κάποιοι χωρίς ποτέ βέβαια να επιβεβαιωθεί. Μια ιστορία ήταν που κάποιοι θα ήθελαν να είναι και αλήθεια μήπως περάσουν το μάθημα χωρίς να το αξίζουν. 

Άπλωνε λέει ο καθηγητής τα γραπτά σε ένα μεγάλο τραπέζι, έβαζε ένα ανεμιστήρα πάνω στο τραπέζι και χρονομετρούσε. Έβαζε δηλαδή 10 δευτερόλεπτα τον ανεμιστήρα και όσα γραπτά έμεναν στο τραπέζι περνούσαν τη βάση. Όσα έπεφταν, κόβονταν. 

Τι λέτε; Είναι καλή η πρόταση; Αν είναι να περάσουν αδιάβαστοι και διαβασμένοι, αν είναι να περάσουν και αυτοί που κοπίασαν και αυτοί που δεν, ας το παίξουμε στην τύχη. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *