ΡΕΘΥΜΝΟ: Πορεία έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες | ΦΩΤΟ

Shares

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το daynight.com.gr

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πόλεμου, του φασισμού και της φτώχειας, το Ρέθυμνο έκανε αισθητή την παρουσία του. Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από πολίτες και συλλογικότητες της πόλης που ένωσαν τις φωνές τους στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και ξεκίνησαν τη συγκέντρωση με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας. Με τα συνθήματά τους, έδειξαν την αντίθεσή τους στη σύναψη της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που τροποποιήθηκε ένα χρόνο πριν και έκλεισαν τα σύνορα για να εμποδίσουν τη διέλευση ανθρώπων από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ, εμποδίζοντας την προσπάθειά τους να βρουν άσυλο και ασφάλεια..

Οι φωνές τους ακούσθηκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου, ζητώντας αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους: να ανοίξουν τα σύνορα, ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής, να σταματήσουν οι απελάσεις, να καταργηθεί η εγκληματική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Η πορεία αυτή, αποτελεί ουσιαστικά ένα μέσο συμπαράστασης στους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόλεμο και προσπαθούν να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

 

 

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *