Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑΞΙΔΙ

Η ελληνική λιμνοθάλασσα που είναι βγαλμένη από ταινία! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

carnetdevoyage.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση
107 Shares

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων μας στο άκουσμα της λέξης «Μεσολόγγι» είναι η ηρωική έξοδος , όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως η πόλη του Μεσολογγίου έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με τον αγώνα του 1821.

Το Μεσολόγγι  πήρε το όνομα του από τη λέξη Messo-langi που σημαίνει λιμνοχώρι και  βρίσκεται στην δυτική Στερεά Ελλάδα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το Μεσολόγγι πέρα λοιπόν από το ρόλο που διαδραμάτισε στον επαναστατικό αγώνα, είναι γνωστό και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Στο Μεσολόγγι κανείς θα απολαύσει την μοναδικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα, τα πανέμορφα φλαμίνγκο που έρχονται κατά καιρούς και βρίσκουν καταφύγιο εκεί, το νησάκι της Κλείσοβας, το Αιτωλικό γνωστό και ως η Βενετία της Ελλάδας…

Tις ψαρόβαρκες και τις ψαροκαλύβες οι οποίες προσφέρουν μοναδικές εικόνες με την αντανάκλαση τους πάνω στην λιμνοθάλασσα, καθώς και ένα μοναδικής ομορφιάς ηλιοβασίλεμα το οποίο την  μεταμορφώνει την ώρα της δύσης σε ένα μαγικό τόπο χρυσοκόκκινης απόχρωσης, ικανό να  μαγέψει όποιον βρεθεί εκεί για να το απολαύσει η να το απαθανατίσει με τη φωτογραφική του μηχανή.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε τους τεράστιους όγκους αλατιού,  τις  πασίγνωστες «Αλατιέρες» οι οποίες με τα μοναδικά τους σχήματα προσφέρουν ένα ιδιαίτερο θέαμα στο ταξιδιώτη. Το Μεσολόγγι είναι γεμάτο όμορφα μέρη τα οποία συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό που όμοιο του δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

 

Αρχικά, το ταξίδι προς το Μεσολόγγι είναι σχετικά άνετο μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών Πατρών, ίσως όχι το πιο οικονομικό, θαρρώ όμως ότι αξίζει την απόσταση και το κόστος, καθώς η ομορφιά της περιοχής θα αποζημιώσει όποιον τολμήσει το ταξίδι.

Αυτό το άρθρο δεν αποτελεί ένα πλήρη οδηγό για το Μεσολόγγι, κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατο δεδομένου ότι το ταξίδι μου ήταν μικρής διάρκειας και συγκεκριμένα μιας μέρας. Με αυτό το δεδομένο  προσπάθησα να χωρέσω όσο πιο πολλά μπορούσα μέσα στη μέρα που ακόμα και 50 ώρες να είχε δεν θα ήταν εφικτό  να συμπεριλάβω όλες τις ομορφιές του Μεσολογγίου και να τις φωτογραφήσω.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap