Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς «κακόβουλα» λογισμικά παρακολουθούν το τηλέφωνό σας και πως να το αποτρέψετε, τι λέει ερευνητής

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
60 Shares

Η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων είναι από τις πρώτες και βασικότερες υπηρεσίες που διαφημίζουν στις ιστοσελίδες τους οι ιδιωτικοί ερευνητές. Υπηρεσία που προσφέρουν με το αζημίωτο και παράνομα.

Σύμφωνα με ερευνητή σε ρεπορτάζ του MEGA, στις ιστοσελίδες αυτές, οι περισσότεροι ερευνητές αναφέρονται στον νόμο και ισχυρίζονται η παρακολούθηση είναι νόμιμη, εάν πρόκειται για την προστασία ανηλίκου ή υπερήλικα, ατόμου που δέχεται εκφοβισμό ή εκβιασμό.

Στην πραγματικότητα οι περισσότερες παρακολουθήσεις γίνονται από πελάτες που ζητούν να μάθουν αν το ταίρι τους, τους απατά.

«Κινητό, για να το παρακολουθήσετε, πρέπει το κινητό αυτό να το έχετε μία δεδομένη στιγμή στα χέρια σας για 10 λεπτά… για να παγιδεύσετε το κινητό τηλέφωνο και να βλέπετε εσείς τι γίνεται επί δύο μήνες μέσα στο κινητό τηλέφωνο του κυρίου σας.

Συνομιλίες, Instagram, facebook, messenger, τα πάντα. Συνομιλίες και ήχο. Εκατέρωθεν» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής.

Κάποιες από ιστοσελίδες διαφημίζουν τις παράνομες παρακολουθήσεις, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν να περιγράφονται αναλυτικά. Παρακολούθηση κλήσεων, εφαρμογών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, e- mail. Με την διασφάλιση ότι «μπορούν να εντοπιστούν τα πάντα».

«Για δύο μήνες. Είναι ανάλογα με τις συσκευές. Το κινητό πρέπει να μας το φέρετε να του περάσω πρόγραμμα.

Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει. Να το έχετε στα χέρια σας δηλαδή, να του περάσουμε πρόγραμμα. Αν δεν το έχετε, δεν γίνεται τίποτα. Για τρία τέταρτα οπωσδήποτε. Σας κάνει να το βλέπετε και να τα ακούτε. Τις φωτογραφίες, μηνύματα, viber, messenger, τα πάντα. Είναι από τα 500 μέχρι 800 ευρώ» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

Οι περισσότεροι υπόσχονται σύγχρονα λογισμικά και εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνογνωσία τέτοια που θα επιτρέψει ο πελάτης να έχει πρόσβαση σε όλες τις κινήσεις, συνομιλίες και συνδιαλέξεις που γίνονται μέσω του «παγιδευμένου» κινητού.

«Έρχονται δύο άτομα, όποια ώρα και να το έχετε (το κινητό) στα χέρια σας, 12, 1, 2, 3 το πρωί, για 10 λεπτά το κατεβάζετε, περνάνε μία εφαρμογή και ένα λογισμικό και για δύο μήνες όλα τα δρώμενα του κινητού τηλεφώνου του κυρίου σας θα τα έχετε και εσείς, συν ότι θα γνωρίζετε και πού βρίσκεται» λέει ο ερευνητής.

Σύμφωνα με τα κείμενα στις ιστοσελίδες των ερευνητικών γραφείων, άπαξ και «παγιδευτεί» το κινητό τηλέφωνο, μπορούν να εντοπιστούν από φάκελοι που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, μέχρι ιστορικό και μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν ακόμη κι αν έχουν διαγραφεί.

Και τώρα διαβάστε πώς ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος ο ίδιος παρανομεί «παγιδεύοντας» κινητά τηλέφωνα, προειδοποιεί τους πελάτες του για την ύπαρξη… απατεώνα στην «αγορά».

«Το κόστος είναι 1000 ευρώ για το δίμηνο. Εγώ θα σας κάνω μία άριστη και έντιμη δουλειά. Προσοχή, υπάρχει ένας επιτήδειος που λυμαίνεται όλη την Ελλάδα, μπορεί να σας πει να του βάλετε 700, 800 ευρώ στην τράπεζα τα οποία και θα χάσετε. Άμα ακούσετε λαγούς με πετραχήλια, το χάσατε».

Η έρευνα απέδειξε ότι οι τιμές στην χρέωση των παράνομων παρακολουθήσεων είναι ανεξέλεγκτη, με τις τιμές να ξεκινούν από 500 και να φτάνουν ως και 2000 ευρώ τον μήνα.

Πως παγιδεύουν το τηλέφωνό μας

Είναι τόσο απλό. Ένας κωδικός και όλα τα δεδομένα του κινητού μας αλλά και ότι κάνουμε με αυτό από εδώ και στο εξής, παρακολουθούνται. Μία ενέργεια ωστόσο, η οποία είναι κακουργηματική και τιμωρείται από τον νόμο.

Πώς όμως, μπορεί να συμβεί αυτό; Πώς μπορεί κάποιος, τόσο εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού μας;

Τιμολόγιο στις υπηρεσίες παρακολούθησης

Και ενώ η παρακολούθηση είναι παράνομη, στις περισσότερες ιστοσελίδες ερευνητικών γραφείων, η υπηρεσία αυτή, διαφημίζεται και κοστολογείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Είναι κακουργηματική και τιμωρείται από τον νόμο
«Το κινητό μας το φέρνετε σε εμάς. Τα παίρνετε όλα από εκεί πέρα. Το πρόγραμμα το δικό μας για ένα μήνα είναι στα 800 ευρώ. Υπάρχει επιλογή για 10 ημέρες που είναι στα 500. Έχετε μηνύματα, τα sms, έχετε κλήσεις, ακούτε ήχο όταν θα γίνονται κλήσεις, όχι μόνο πού πήρε αλλά και τον ήχο, έχετε viber, messenger, γενικά ό,τι κάνει μέσα στη συσκευή της» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής.

Όπως φαίνεται, υπάρχει τιμοκατάλογος στις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα τα αρχεία της υποκλοπής αλλά και από γραφείο σε γραφείο. Η προσφορά των υπηρεσιών παρακολούθησης του ιδιωτικού ερευνητή που ακολουθεί, είναι ελκυστικότερη της προηγούμενης.

«Είναι 600 ευρώ τον μήνα. Συνομιλίες, μηνύματα, viber, messenger, όλα αυτά. Ό,τι κάνει στο κινητό του θα τα βλέπετε. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Κι αν θέλετε μετά να κάνετε και δεύτερο μήνα, είναι 270 ευρώ ο δεύτερος» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

Τα λογισμικά «κατάσκοποι»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προγράμματα αυτά, εντοπίζουν ένα ασφαλές κενό στο λογισμικό του κινητού μας και μέσω αυτού, αποκτούν τον πλήρη έλεγχο.

Κι ενώ το λογισμικό που αφορά τα παιδιά ανιχνεύεται εύκολα, υπάρχουν πλέον εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης, που μπορούν να λειτουργήσουν, δίχως ποτέ να γίνουν αντιληπτά.

Ο Γιάννης Χριστοδούλου, ιδιωτικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «10 – 15 άτομα την ημέρα ζητάνε έλεγχο αν παρακολουθείται το κινητό τους» λόγω των πρόσφατων και νέων εξελίξεων στο θρίλερ των πολιτικών υποκλοπών.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παρακολούθηση είναι μία παράνομη ενέργεια και στην βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα.

Πηγή: dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap