Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Κρήτη: Γιατί αυξάνεται ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50 ετών – Οι συχνότερες νεοπλασίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνων ακόμη και σπάνιων, σε ασθενείς 30, 40, 50 ετών στην Κρήτη, ενώ έχει αυξηθεί κατά 20%-30% το ποσοστό των ανθρώπων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΓΝΗ, δηλαδή στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, η πληρότητα φθάνει το 169%.

Ο διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ καθηγητής Δημήτρης Μαυρουδής είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι στην κλινική δεν παρακολουθούνται μόνο Ελληνες αλλά και ξένοι που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη, ή έρχονται εδώ για πολύμηνες διακοπές μετά την συνταξιοδότηση και συνδυάζουν τις διακοπές με την θεραπεία τους.

Ο φόρτος είναι μεγάλος, σημειώνει ο καθηγητής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν περιστασιακές καθυστερήσεις στις θεραπείες, αλλά όχι σημαντικές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η προσέλευση στο τμήμα και εξαιτίας του γεγονότος ότι αρκετοί ασθενείς έκαναν θεραπεία σε άλλα νοσοκομεία και τώρα πηγαίνουν στο Πανεπιστημιακό.

Όσο νεότερος είναι ο ασθενής, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να έχει κληρονομικό ιστορικό, σημείωσε ο κ. Μαυρουδής, επισημαίνοντας ότι αυτό που διαπιστώνουν στην κλινική, , είναι συχνές περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του ορθού, του μαστού, σαρκώματα, μελανώματα αλλά και σπάνιες μορφές, όπως είναι των επινεφριδίων.

δημήτρης μαυρουδής

(Ο διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ καθηγητής Δημήτρης Μαυρουδής)

Στην κλινική του παρακολουθούνται σήμερα περίπου 5.000 ενεργά περιστατικά και επιπλέον 10.000 που βρίσκονται  σε φάση περιοδικής παρακολούθησης.

καρκίνος εργαστήριο

Διεθνής έρευνα: Αύξηση κατά 79% σε 30 χρόνια

Αύξηση κατά 79% στα νέα κρούσματα καρκίνου μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών σε όλο τον κόσμο κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Oncology».

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα για 29 τύπους καρκίνου, σε 204 χώρες και περιοχές.

Οι ερευνητές λένε ότι οι γενετικοί παράγοντες είναι πιθανό να παίζουν ρόλο, ωστόσο η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας και αλάτι και χαμηλή σε φρούτα και γάλα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση καπνού είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου. Επιπλέον, συντελούν η σωματική αδράνεια, το υπερβολικό βάρος και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα.

Όπως σημειώνουν, «απαιτούνται επειγόντως, μέτρα πρόληψης»

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ