Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

ΥΓΕΙΑ

Πόσο σε προστατεύουν τελικά τα εμβόλια από τον κορονοϊό;

Δημοσιεύτηκε

στις

pfizer
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα που αφορά στην διάρκεια της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια, έρχεται να δώσει απαντήσεις μια νέα βρετανική μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine το εμβόλιο της Moderna προστατεύει από τη νόσο για τουλάχιστον έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ με επικεφαλής τη Nicole Doria-Rose παρακολούθησε 33 συμμετέχοντες ηλικίας 18 εώς 71 ετών στις δοκιμές του εμβολίου που οδήγησαν στην έγκριση του εμβολίου.

Έπειτα από έξι μήνες και αφού έλαβαν και τη δεύτερη δόση, η ποσότητα των αντισωμάτων ήταν υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τα επίπεδα τους όμως να μειώνονται στους πιο ηλικιώμενους συμμετέχοντες. Για παράδειγμα, ενώ τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 92.000 στα άτομα ηλικίας 18-55 σε έξι μήνες μετά, στα άτομα ηλικίας 56 – 70 ετών μειώθηκαν κατά μέσο όρο περίπου στα 62.000 και στα 49.000 στα άτομα ηλικίας 71 ετών και άνω. Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά από έξι μήνες όπως έδειξαν οι τρεις μετρήσεις στα δείγματα του αίματός τους.

Αναφορικά με το εμβόλιο δύο δόσεων της εταιρείας Pfizer/ BioNTech, σύμφωνα με το MEGA, τα αποτελέσματα των δοκιμών που κυκλοφόρησαν την 1η Απριλίου διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο τους παραμένει για περισσότερο από 91% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ο δρ. Amesh Adalja, ειδικός στην ιολογία και ερευνητής του Johns Hopkins Center for Health Security στη Βαλτιμόρη εξετάζοντας τα στοιχεία της έρευνας συμπληρώνει ότι η ανοσία είναι πιθανό να διαρκέσει και περισσότερο από τους έξι μήνες που αναφέρουν εκ του ασφαλούς οι επιστήμονες: «Καθώς αυξάνεται η διάρκεια των μελετών, εκτιμώ ότι θα διαπιστώσουμε πως η ανοσία διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο» συμπληρώνει.

Οι ερευνητές της μελέτης από πλευράς τους αναφέρουν ότι οι τρέχουσες μελέτες παρακολουθούν την ανοσοαπόκριση και μετά το πέρας των έξι μηνών, καθώς επίσης διερευνούν την επίδραση μιας ενισχυμένης δόσης με στόχο να επεκτείνουν τη διάρκεια και τη δράση του εμβολίου ενάντια στις μεταλλάξεις.

Πηγή: newsbomb.gr

pfizer
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΥΓΕΙΑ

Τι λένε οι ειδικοί για τις θρομβώσεις και το εμβόλιο της AstraZeneca

Δημοσιεύτηκε

στις

pfizer
19 Shares
Δέκα κορυφαίοι ειδικοί στις θρομβώσεις δίνουν απαντήσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca (και της Johnson & Johnson), για το οποίο γίνονται πολλές συζητήσεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα στο σχετικό κείμενο 38 σελίδων υπάρχουν οι υπογραφές από κορυφαίους επιστήμονες στον συγκεκριμένο τομέα, σε όλο τον κόσμο και από τον καθηγητή Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Όπως γράφει στο Facebook ο καθηγητής Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, που αποκάλυψε τα σχετικά στοιχεία:

Ειδικά ο καθηγητής αναφέρει: «Παραθέτω αποσπάσματα από ένα position paper που υπογράφεται από 10 από τους top «θρομβολόγους» στον κόσμο σχετικά με το θέμα του συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca και J&J (VITT).

Τα βασικά μηνύματα είναι τα εξής:

1. Ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα και μαζικά (έχουμε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους)

2. Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με AZ και θανάτων

3. Ο κίνδυνος θρόμβωσης ακόμη και για νεαρούς πολίτες είναι ελάχιστος και πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο νοσηλείας των νεαρών πολιτών με COVID-19 στην ΜΕΘ

4. Το όριο ηλικίας (πχ 55 έτη όπως τέθηκε στην Γαλλία) δεν βασίζεται σε σημαντικά δεδομένα.

5. Χρειάζεται αυξημένη φαρμακοεπαγρύπνηση και αξιολόγηση από τους γιατρούς της πρώτης γραμμής των συμπτωμάτων του VITT. Για την διευκόλυνσή τους προτείνουμε την μέθοδο BEFAST.

Παρατήρηση: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται οποιοσδήποτε εργαστηριακός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό.

Γνωρίζω ότι πλήθος πολιτών με διάφορα σοβαρά ή μη προβλήματα υγείας αναρωτιέται ανησυχεί και διστάζει να εμβολιαστεί. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι μία και σαφής: Πρέπει να εμβολιστούμε με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα σήμερα. Ο πιο αρμόδιος και ικανός να απαντήσει στο ερώτημα της ένδειξης του εμβολιασμού είναι ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου και κανείς άλλος. Εάν ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου έχει ερωτήματα κατευθύνει ανάλογα τον πολίτη.

Ο πιο αρμόδιος για να αξιολογήσει εάν τα πιθανά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό έχουν σχέση με το VITT ή άλλη θρόμβωση είναι οι οικογενειακός γιατρός ή ο γιατρός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Άρα το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να εκπαιδεύσει άμεσα τους γιατρούς στην διάγνωση και θεραπεία του VITT και των άλλων θρομβώσεων (για το θέμα αυτό έχω μιλήσει αναλυτικά σε πρόσφατη συνέντευξη στον κ. Ξυδάκη στο Κόκκινο και στην κ. Τσώλη στο Βήμα της Κυριακής).

Υπάρχει κίνδυνος να στηθεί μπίζνα επάνω στον φόβο των ανθρώπων

Ηδη η ταρίφα για την “συμβουλή” σχετικά με τον εμβολιασμό από “ειδικούς” ανέρχεται μέχρι και 80 E η επίσκεψη ενώ διάφορες απίθανες εξετάσεις συνταγογραφούνται.

Εκτός από ανήθικη μια τέτοια πρακτική είναι και δυνητικά επικίνδυνη. Οι αετονύχηδες και οι “αυθεντίες” ποντάρουν στον φόβο.

“Rapid protection needs to be afforded to patients under 60 years of age with comorbidities (cancer, cardiovascular disease, kidney or liver impairment, immunosuppressant use, obese, diabetes…). This should also be the case for patients on long term anticoagulant treatment for antiphospholipid syndrome or other reasons.”

“Without vaccination, patients are exposed to contracting SARS-CoV-2 with far greater inflammatory and immune stimuli and potentially more devastating consequences than those of the vaccine (42). They therefore need to be protected from COVID-19, a disease with particular vascular tropism, through vaccination and subsequent monitoring (43,44). In England, the health authorities and the Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) maintained the second injection programmes with the same vaccine for all patients who had received their first AstraZeneca injection with no particular concerns (?. In contrast, authorities restrict the use of AstraZeneca now to patients older than 60 years in Germany, 55 years in France, 40 years in Canada or 30 years in UK and even recommend using non-AstraZeneca alternatives as booster for younger patients initiated on AstraZeneca (15). This recommendation is bare of any evidence (both for efficacy and safety of such an approach) and demonstrates the turmoil caused by the rare thrombotic side effects of the vaccine.”

“As rightfully claimed, “abstention is not a solution!”. All scientific societies and thrombosis experts stress the value of continuing vaccination programmes to protect patients against serious forms of COVID-19 and to slow viral circulation, particularly of the variants.”

“BEFAST” acronym:

B – Balance: Watch for a sudden loss of balance with severe headache or dizziness

E – Eyes: Double vision or blurred vision that doesn’t go away when you blink your eyes

F – Fainting : or loss of consciousness

A – Abdominal pain: severe and persistent pain, diarrhea, nausea, vomiting, bloody or tarry stools

S – Swelling: oedema of an arm or a leg with or without colour change, shortness of breath with chest pain

T – Time: these symptoms appear between 4 and 28 days after vaccination.

They can be associated with Thrombosis and Thrombocytopenia”»

 

Πηγή: ieidiseis.gr

pfizer
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Δύο τρόποι για να βάλεις τέλος στην αϋπνία!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

αϋπνία
39 Shares

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αϋπνία. ΟΚ, υπάρχει ένα: το να μην σε παίρνει ο ύπνος και ταυτόχρονα να γουργουρίζει το στομάχι σου του θανατά. Αλλά και πάλι, η αϋπνία είναι αυτή που κάνει όλη τη ζημιά. Αν κοιμόσουνα, δεν θα άκουγες το στομάχι σου να γουργουρίζει. Σωστά;

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, και έχοντας στο μυαλό πως ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, έχουμε περάσει κάποια φάση της ζωής μας που δυσκολευόμαστε να κλείσουμε μάτι, είτε επειδή τα άγχη της ημέρας δεν μας αφήνουν,  είτε επειδή κάπου χάσαμε το μέτρημα με τα… προβατάκια, η αϋπνία αποτελεί μια μάστιγα που ανέκαθεν προϋπήρχε αλλά σήμερα εμφανίζεται πιο συχνά από ποτέ.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε κάτι βασικό: η αϋπνία μπορεί να είναι είτε παροδική είτε χρόνια, με τη δεύτερη κατηγορία να χρίζει οπωσδήποτε ιατρικής συμβουλής, καθώς πίσω από αυτήν μπορεί να κρύβεται μια σειρά από προβλήματα υγείας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, βρίσκεται αντιμέτωπο με παροδικά ξεσπάσματα αϋπνίας, κατά τα οποία χρειάζεται τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να κοιμηθεί και δεν κοιμάται περισσότερες από έξι ώρες για τρία ή και περισσότερα βράδια την εβδομάδα για ένα μήνα ή και περισσότερο.


Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, καλό είναι να μη τα βάψεις μαύρα. Λύσεις υπάρχουν για να διορθωθεί το πρόβλημα και εκτός από τις πολύ χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν στο τέλος του κειμένου (τις οποίες οφείλεις να τηρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια), σου έχουμε βρει δύο πολύ αποτελεσματικά προϊόντα, που θα σε βοηθήσουν να ξανανιώσεις το υπέροχο συναίσθημα του βαθύ ύπνου (εκείνου ντε, που νιώθεις το σαλάκι σου να ακουμπάει στο μαξιλάρι!). Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα τα βρεις στο Cretan Physis, ένα e-shop που διαθέτει πάμπολλα καλούδια από την Κρητική γη (και όχι μόνο)!

Δύο προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις αν σε ταλαιπωρεί η αϋπνία:

1 . Μείγμα βοτάνων κατά της αϋπνίας

Ναι μεν απαγορεύεται αυστηρά να πίνεις λίγο πριν κοιμηθείς καφέ, τσάι και άλλα ροφήματα που περιέχουν διεγερτικές ουσίες, ωστόσο υπάρχουν ροφήματα που είναι κυριολεκτικά θαυματουργά, τα οποία μπορείς και οφείλεις να βάλεις στο πρόγραμμά σου. Ροφήματα που είναι γνωστά για τις αγχολυτικές τους ιδιότητες και ένα φλιτζανάκι τους θα φέρουν τον ύπνο μία (μπορεί και παραπάνω) ώρα αρχύτερα. Αυτό που σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι ένα τσαγάκι από μείγμα βοτάνων όπως το Χαμομήλι, η Βαλεριάνα, το Μάραθο, το Φασκόμηλο, το Μελλισόχορτο, ο Λυκίσκος, η Παπαρούνα και η Λεβάντα. Θα το βρεις εδώ

2. Συμπλήρωμα Διατροφής κατά της αϋπνίας

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα υπερτροφών ενισχυμένης σύνθεσης που συμβάλλει στην μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί. Και αφού μιλάμε για υπερτροφές, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: κάθε κάψουλα περιέχει μέσα πασιφλόρα, παπαρούνα Καλιφόρνιας, καρπούς του φυτού Jujuba, σε συνδυασμό με  φυσική 5-HTP και μελατονίνη, που συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου επέλευσης ενός φυσιολογικού ύπνου. Μία κάψουλα την ημέρα, ιδανικά μία ωρίτσα πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι και δεν θα προλάβεις να μετρήσεις ως το… εικοστό προβατάκι 🙂 Θα το βρεις εδώ

 

Χρήσιμες συμβουλές για να καταπολεμήσεις την αϋπνία:

 • Καθιέρωσε ένα σταθερό ωράριο ύπνου.
 • Πήγαινε για ύπνο, χωρίς αναβολή, όταν νυστάξεις.
 • Χρησιμοποίησε το κρεβάτι μόνο για τον ύπνο ή τον έρωτα.
 • Μην ασχολείσαι με άλλα θέματα όταν ξαπλώνεις.
 • Φρόντισε το περιβάλλον του υπνοδωματίου (θόρυβος, φωτισμός, θερμοκρασία, ενοχλήσεις).
 • Βγάλε από το υπνοδωμάτιο τις ηλεκτρονικές συσκευές.
 • Να μην καταναλώνεις βαριά και πλούσια δείπνα.
 • Περιόρισε , ιδίως το βράδυ, τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ποτά (καφές, τσάι, coca cola, μαύρη σοκολάτα)
 • Να παίρνεις νωρίς πριν την κατάκλιση τα τυχόν φάρμακα σας που έχουν διεγερτικές ιδιότητες (συμβουλέψου το φύλλο οδηγιών χρήσεως και τον ιατρό σας).
 • Όταν πηγαίνεις για ύπνο ξέχνα τις έγνοιες σου.
 • Μη κοιμάσαι το μεσημέρι ή έστω ο μεσημεριανός υπνάκος να μη διαρκεί πάνω από 30΄.
 • Να ασκείσαι τακτικά αλλά να έχεις τελειώσει την άσκηση τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κατάκλιση.
 • Διατήρησε το υπνοδωμάτιο σου ήσυχο, σκοτεινό και λίγο δροσερό.
 • Μην κλείνεις τις κουρτίνες τις πρωινές ώρες. Ο ήλιος επιτρέπει το σώμα σου να διατηρεί το βιολογικό σου ρολόι.

 

αϋπνία
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα είναι η ζωή μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου;

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
20 Shares

Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη, με αρκετούς να σκέφτονται τι θα γίνει μόλις κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σε αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, που η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, έχουν προκύψει αρκετές ερωτήσεις, τις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν όσον αφορά τη χώρα μας οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ).

Τονίζουν ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι του ιού SARS-CoV-2, έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό, να εμφανίσουν τη σοβαρή μορφή της λοίμωξης, και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά τα άτομα αυτά μπορούν να ξαναξεκινήσουν να κάνουν όσα απέφευγαν, για να κρατήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ασφαλείς.

Πως ορίζεται ο πλήρης εμβολιασμός;

Η μέγιστη προστασία του εμβολίου είναι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου δύο δόσεων (Pfizer, Moderna) και δύο εβδομάδες μετά τη δόση ενός εμβολίου Johnson & Johnson. Αυτά τα δεδομένα ισχύουν για τους υγιείς, καθώς κάποιος με μειωμένο ανοσοποιητικό λόγω κάποιας νόσου ή φαρμακευτικής αγωγής, πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί το θεράποντα ιατρό του.

Πρέπει να φοράω μάσκα στους εξωτερικούς χώρους;

Όταν κάποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, τότε από τους ειδικούς θεωρείται ασφαλές να περπατάει, ή να αθλείται σε εξωτερικό χώρο, να βρίσκεται σε μικρές μαζώξεις με εμβολιασμένα ή μη άτομα, και να γευματίσει σε ένα εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να συνεχίσει να φοράει μάσκα, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, σε εκδηλώσεις με πολύ συγχρωτισμό όπως οι συναυλίες.

Τι ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους;

Σε εσωτερικούς χώρους δυνητικά θα μπορούσε να παραλειφθεί η χρήση της μάσκας σε συναθροίσεις με πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ή αν οι μη εμβολιασμένοι είναι από μία μόνο οικογένεια σε ομάδες λίγων ατόμων. Άτομα με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά με λοίμωξη COVID-19 λόγω μεγάλης ηλικίας ή σοβαρών συνοσηροτήτων, καλό θα ήταν να φοράνε μάσκα πάντα, όταν συναναστρέφονται άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα. Επίσης, η χρήση της μάσκας συνίσταται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Εσωτερικοί δημόσιο χώροι, όπως αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ

– Συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους με μη εμβολιασμένα άτομα από διαφορετικές οικογένειες

– Μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα, και αεροπλάνα.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψω;

Θεωρητικά οι πλήρως εμβολιασμένοι, είναι ασφαλές να ταξιδέψουν εντός των συνόρων της χώρας, χωρίς να κάνουν τεστ ή να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό στα ταξίδια να τηρούνται μέτρα προφύλαξης, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας, και η σωστή και συχνή υγιεινή των χεριών. Όσον αφορά το ταξίδι στο εξωτερικό, ανάλογα με τον προορισμό, το άτομο πρέπει να ελέγξει αν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή καραντίνα στην επιστροφή – αν παραδείγματος χάρη θέλει κανείς να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ εντός τριών ημερών.

Τι κάνω αν έρθω σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα;

Οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν παρακολούθηση συμπτωμάτων, όπως πυρετό ή φρίκια, βήχα, δύσπνοια, κόπωση, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης ή όσφρησης, πονόλαιμο, ρινική συμφόρηση ή καταρροή, ναυτία ή διάρροια. Ειδικά αν κάποιος εκτεθεί σε θετικό κρούσμα και μένει μαζί με πολλά άτομα, ιδανικά θα έπρεπε να κάνει τεστ και να απομονωθεί για 14 ημέρες ακόμη και χωρίς συμπτώματα.

εμβόλιο
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές του Ισραηλινού φαρμάκου για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
50 Shares

Συνάντηση με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Ναντίν Αρμπέρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Η κλινική μελέτη στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον κ. Netanyahu την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες. Την επομένη της συνάντησης των δύο ηγετών, είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Ισραηλινού Καθηγητή Nadir Arber.

Σε «Αττικόν» και «Σωτηρία» οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, «έδωσαν τα χέρια» Μητσοτάκης, Αρμπέρ, Τσιόδρας

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρύτερης συνεργασίας και στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ενώ κατά την έναρξη ο κ. Arber μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη και τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Netanyahu.

Ακολουθεί σε ανεπίσημη μετάφραση, ο διάλογος κατά την έναρξη της συνάντησης:

Κ. Μητσοτάκης: Πείτε μου πώς εξελίσσεται η μελέτη;

Σ. Τσιόδρας: Πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης Φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα.

Κ. Μητσοτάκης: Πόσα είναι τα νοσοκομεία που συμμετέχουν;

Σ. Τσιόδρας: Προς το παρόν μιλάμε για τρία Ιατρικά Τμήματα σε δύο νοσοκομεία το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν» και το νοσοκομείο «Σωτηρία». Έχουμε δύο τμήματα στο «Σωτηρία» και ένα στο «Αττικόν». Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης Φάσης 2 ελπίζουμε να ακολουθήσει η μεγάλη μελέτη Φάσης 3 σε διεθνές επίπεδο, υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Arber, ο οποίος είναι ο ερευνητής που ξεκίνησε με αυτήν την πρωτοπόρα ιδέα και είναι πίσω από την εφεύρεση.

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος που είστε εδώ. Θυμάμαι πως η σχετική συζήτηση προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον Πρωθυπουργό κ. Netanyahu. Και θυμάμαι ότι τον ρώτησα, καθώς είχα διαβάσει σε εφημερίδες αρθρογραφία σχετικά με τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα της «Φάσης 1» της κλινικής μεθόδου. Τότε, ο κ. Netanyahu είπε «Θα καλέσω αμέσως τον κ. Καθηγητή». Σας τηλεφώνησε και ναμαστε εδώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε. Ας ελπίσουμε πως θα αποδείξουμε στη «Φάση 2» της κλινικής δοκιμής ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα.

Ν. Arber: Ναι το συζητήσαμε ήδη. Όπως συζητήσαμε και με τον καθηγητή θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες – αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μάλιστα θέλω να επισημάνω πως ήρθα εδώ αυτοπροσώπως καθώς ήθελα ιδίοις όμμασι να δω αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. Μιλάμε για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

κορονοϊός
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer: Ίσως και εντός του 2021 το χάπι για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

pfizer
64 Shares

Ένα χάπι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος, ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer.

Μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλάεπισήμανε ότι η αντιική θεραπεία «αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού».

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ της Telegraph το οποίο ανέφερε ότι διεξάγονται κλινικές δομικές στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο στις οποίες ενήλικοι εθελοντές λαμβάνουν χάπι για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι «το άρθρο είναι ακριβές» και ότι όντως η Pfizer εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους θεραπείες.

«Πραγματοποιούμε δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα», είπε, προσθέτοντας ότι η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

«Η δυνατότητα να λάβει κάποιος αντιική θεραπεία κατά του κορονοϊού από το στόμα, μέσα στο σπίτι του, θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού», ανέφερε ο Μπουρλά.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ως «ένα εύλογο χρονικό διάστημα» για την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής και τη διάθεση του χαπιού, ο Μπουρλά απάντησε: «Έάν όλα εξελιχθούν καλά, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους».

pfizer
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Τι μπορείς να κάνεις για την τριχόπτωση

Δημοσιεύτηκε

στις

τριχόπτωση
24 Shares

Σύμφωνα με την επιστήμη, ένα ανθρώπινο κεφάλι έχει περίπου 10.000 με 150.000 τρίχες. Όλα καλά αν είσαι στις 150.000. Τα «καμπανάκια» αρχίζουν να χτυπάνε όταν βλέπεις να οδεύεις ολοταχώς προς τις 10.000…

Τριχόπτωση, λοιπόν. Ένα ευαίσθητο ζήτημα που δεν αφορά μόνο στον ανδρικό πληθυσμό αλλά και τον γυναικείο, ένα ζήτημα που πολλές φορές καταφέρνει και μας ρίχνει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας γενικότερα.

Για να μην μπερδευόμαστε, εξηγούμαστε: υπάρχει και η φυσιολογική τριχόπτωση που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους καθώς η τρίχα είναι ζωντανός οργανισμός που ανακυκλώνεται. Υπάρχουν δε, περίοδοι στη ζωή ενός ανθρώπου που είτε λόγω αυξημένου άγχους είτε λόγω διατροφής μπορεί να χάνει αρκετές τρίχες όμως κάτι τέτοιο είναι συνήθως παροδικό.

Τι γίνεται όμως με την περίπτωση κατά την οποία συνειδητοποιούμε ότι χάνουμε αρκετές τρίχες κατά τη διάρκεια της μέρας οι οποίες μάλιστα δεν επανεμφανίζονται;  Αυτή η τριχόπτωση είναι γνωστή ως παθολογική και είναι εκείνη που δημιουργεί την αραίωση στο κεφάλι (αλωπεκία).

Ποιες είναι οι αιτίες για την τριχόπτωση;

Οι βασικότερες αιτίες για την τριχόπτωση είναι οι εξής:

1)Δερματική πάθηση

2)Κληρονομικότητα

3)Άγχος

4)Διατροφή

5)Γήρανση

6)Υπερβολική δόση φαρμάκων

Οι παραπάνω αιτίες αφορούν και άνδρες και γυναίκες και σε πρώτο στάδιο, εάν η παραπάνω αλλαγή στο τριχωτό σας έχει εμφανιστεί επειδή συνέβη κάτι από τα παραπάνω, τότε μπορείτε πριν επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, να ακολουθήσετε τα εξής:

Τρόποι πρόληψης & αντιμετώπιση τριχόπτωσης

 • Να ισορροπήσετε τη διατροφή σας
 • Να κάνετε χρήση βιταμινών όπως βιταμίνη C & E (ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος συμβάλλουν στην υγεία της τρίχας).
 • Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σε ακραίες καιρικές συνθήκες (π.χ ο ήλιος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού)
 • Να κοιμάστε ικανοποιητικά και να ξεκουράζετε τον οργανισμό σας
 • Να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα προϊόντων περιποίησης των μαλλιών 

Για την περιποίηση μαλλιών υπάρχουν αρκετές επιλογές και ειλικρινά πολλές φορές το να βρεις την κατάλληλη, είναι μια διαδικασία… χαοτική! Για αυτό κι εμείς ψάξαμε και ξεχωρίσαμε τη γυναικεία σειρά της BODY FARM με βιοτίνη, ginkgo, αγριοκάστανο & δάφνη με ήπια σύνθεση χωρίς ερεθιστικούς παράγοντες (SLS, SLES), πλούσιο σε βιταμίνες και ενεργά φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν και δυναμώνουν τα μαλλιά χαρίζοντας τους όγκο, ενώ παράλληλα αναζωογονούν και τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής, θρέφοντας τον βολβό της τρίχας.

Για τους άνδρες υπάρχει, αντίστοιχα, η σειρά της BODY FARM με βιοτίνη, μωβ ginseng & δάφνη.

 

Και οι δύο σειρές βρίσκονται για τον μήνα Απρίλιο στο e-shop του Cretan Physis στην προνομιακή συσκευασία των 2 προϊόντων στην τιμή του ενός!

Εκτός όμως από τις παραπάνω προσφορές της Cretan Physis, υπάρχουν και μερικές ακόμα πολύ δυνατές επιλογές για να καταπολεμήσετε την  τριχόπτωση: σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα, λοιπόν, να δοκιμάσετε από την εταιρία RIZES το τονωτικό σαμπουάν μαλλιών, με 100% κρητικό, βιολογικό ελαιόλαδο & λάδι αργκάν και προβιταμίνη Β5 που ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει την τριχόπτωση. Είναι ιδανικό και για άνδρες αλλά και για γυναίκες. Μία ακόμη λύση είναι το σαμπουάν ενδυνάμωσης μόνο για άνδρες από την εταιρία KALLISTON, με βιολογικό ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, βιοτίνη και ειδικά αμινοξέα.

Αναλάβετε δράση και σταματήστε να μετράτε μοιρολατρικά από το 150.000 στις 10.000 🙂

τριχόπτωση
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap