Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Η οικογένεια Ελλήνων που κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα φορτηγάκι | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τελευταία τρία χρόνια μια ελληνική οικογένεια ταξιδεύει όλο τον κόσμο με ένα φορτηγάκι.

Ο Άκης Τεµπερίδης, η Βούλα Νέτου και η μικρή Αναστασία, ζουν μέσα σε ένα φορτηγάκι γυρνώντας τον κόσμο από γωνιά σε γωνιά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός όσον αφορά τα ταξίδια, το ελληνικό ζευγάρι μαζί με την κόρη τους σχεδιάζουν τα μελλοντικά τους ταξίδια και στην Αμερική.

 

«Ο πρώτος γύρος του κόσμου έγινε το 2007-2010 και τώρα είναι το volume 2. Το πρώτο ταξίδι άλλαξε τελείως το state of mind. Δεν επέστρεψα ποτέ κυρίως εγώ, στο σκεπτικό της ζωής που είχα ως το 2007. Πάντα σκεφτόμουν να ξαναταξιδέψω…», ανέφερε.

«Υπήρχε φόβος…είχα όλες τις ανησυχίες που έχει μια γυναίκα, μια μάνα. Όταν η Αναστασία ήταν 3,5 ετών θέλαμε να επιστρέψουμε στην Αφρική, είχα φόβο, όμως είπα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Κάναμε και το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Πήγαμε στην Τανζανία, η Αναστασία χτύπησε 40 πυρετό, πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά μετά ήταν όλη η ομορφιά. Είδε ζώα, κάναμε σαφάρι…», είπε η σύζυγος του Άκη.

«Ο βασικός φόβος είναι ότι οδηγείς. Ζεις σε ένα όχημα…», πρόσθεσε ο Άκης.

 

Κατά τα άλλα, η νομαδική αυτή οικογένεια, που από την 1η Μαΐου του 2018 εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στην Ιταλία, κάνει ακριβώς ό,τι και όλες οι άλλες στον κόσμο, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ο Άκης Τεμπερίδης, που εργαζόταν για χρόνια σε περιοδικά αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας και ταξιδιών, συνεχίζει να δουλεύει ως freelance consultant στην εταιρεία Maserati, κάνει μεταφράσεις, αλλά και δημιουργεί περιεχόμενο για εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται με αφορμή το ταξίδι. «Δεν είναι ότι μαζέψαμε χρήματα και ταξιδεύουμε. Ουσιαστικά ξοδεύουμε τα χρήματα που βγάζουμε κάθε μήνα», λέει.

Από την άλλη, η μικρή του κόρη Αναστασία, μαθήτρια Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της. «Ουσιαστικά δέχθηκαν να εγγράψουν το παιδί και να το παρακολουθεί μία δασκάλα σε συνεργασία με τη μητέρα. Ακολουθεί ό,τι κάνουν τα παιδιά στη δική της την τάξη. Φέτος, η δασκάλα της μιλάει και δύο φορές την εβδομάδα για μία ώρα, πέρα από αυτά που κάνει με τη μητέρα της που στέλνει τις ασκήσεις και τη βαθμολογεί. Τώρα όταν τα παιδάκια στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες που είναι σε lockdown κάνουν τηλεκπαίδευση, κάνει και η Αναστασία τηλεκπαίδευση κανονικά από το ταξίδι», εξηγεί περιγράφοντας την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθεί η Αναστασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ