Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

PLUS +

Δρόμος στην Πιερία ανηφορίζει ενώ τα αυτοκίνητα κατηφορίζουν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο δρόμος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας έχει γίνει viral.  Μπορεί ένα αυτοκίνητο να κυλά στην ανηφόρα και να επιβραδύνει στην κατηφόρα;

Πολλοί είναι εκείνοι που αποδίδουν αυτό το φαινόμενο σε κάτι ανεξήγητο και πολλές φορές μεταφυσικό.

Ένας τέτοιος δρόμος βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στο δρόμο που οδηγεί στη τοποθεσία «Λείβηθρα», μετά από μια ανηφορική στροφή και για απόσταση 70-80 μέτρων, υπάρχει κάτι ανεξήγητο.

Μάλιστα, μία πινακίδα λίγο έξω από την περιοχή σε προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συναντήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ορεινή περιοχή όπου ο δρόμος φαίνεται να έχει ανηφορική κλίση αλλά τα αυτοκίνητα κυλούν σαν να είναι σε κατηφόρα.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία με έντονο μαγνητικό πεδίο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πεντέλη, όπου ο δρόμος δείχνει ανηφορικός, αλλά τα αυτοκίνητα αρχίζουν να επιταχύνουν σαν να είναι… κατηφόρα!

Και μπορεί να ακούγεται μεταφυσικό ή να μην μπορείτε να το πιστέψετε, αλλά αυτό πραγματικά συμβαίνει.

Το φαινόμενο έχει προσελκύσει πολύ κόσμο και πολλοί οδηγοί βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο για να το καταγράψουν σε βίντεο ή απλώς να σταματήσουν για να… παίξουν.

Αν σταματήσεις το αυτοκίνητό σου και το αφήσεις χωρίς ταχύτητα και φρένα, τότε το όχημα δεν κυλάει προς τα πίσω, όπως είναι φυσικό, αλλά σταματάει και μένει ακίνητο.

Επιπλέον, εάν κάποιος το σπρώξει λίγο… τότε αρχίζει και ανεβαίνει την ανήφορα μόνο του.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Έχουν ακουστεί πολλά σενάρια, για το τι συμβαίνουν σε αυτά τα μέρη. Πολλοί είναι εκείνοι που αποδίδουν το φαινόμενο στο μαγνητικό πεδίο. Τι συμβαίνει, όμως, πραγματικά;

Ωστόσο, η επικρατέστερη άποψη είναι ότι έστω και ελαφρώς το έδαφος είναι κατηφορικό στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί με τη χρήση ενός GPS που δείχνει το υψόμετρο.

Έτσι, σύμφωνα με αυτή την άποψη, το συγκεκριμένο σημείο της περιοχής είναι τέτοιο που μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια οφθαλμαπάτη στους οδηγούς και τους παρατηρητές και όχι ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ