Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα και μαζί μ’ αυτές οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναμένουν να πληρωθούν το δώρο Πάσχα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η καταβολή του θα γίνει, ως συνήθως, τη Μεγάλη Τετάρτη, η οποία φέτος πέφτει 1η Μαΐου.

Να σημειωθεί πως οι εργοδότες μπορούν να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα και νωρίτερα, αν το επιθυμούν.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι το μισό ποσό του μηνιαίου μισθού, αν ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία του δώρου του Πάσχα, η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ’ τον ασφαλιστικό φορέα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ