άβατα

Όσο υπάρχουν «άβατα» στην Κρήτη τόσο θα ρέει αίμα στα ορεινά

Shares

Ένα προδιαγεγραμμένο και διαρκές «έγκλημα» με διαχρονικές ευθύνες που μόνο έκπληξη, δυστυχώς δεν προκαλεί, αποτελεί το νέο αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά και μάλιστα με τη συμπλήρωση ενός μήνα από το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η ανυπαρξία της Αστυνομίας, γεγονός που είχε επανειλημμένως, αναδείξει η «Π», λόγω πολιτικών παρεμβάσεων για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται, φέρνει τη μνήμη γεγονότα του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος και διατηρεί τις βάσεις για επανάληψη καταστάσεων που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για την κοινωνία όχι μόνο του Μυλοποτάμου, αλλά και όλης της Κρήτης.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση ενός κατοίκου των Ζωνιανών, ενός ανθρώπου του πνεύματος που όλοι σέβονταν για το ήθος και την αγάπη του για τη γενέτειρά του, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που έρχονται.

Όπως λέει, από τη μία η απουσία των ψύχραιμων φωνών που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στους τραμπουκισμούς της μειοψηφίας και έφυγαν από το χωριό τους και από την άλλη η αδιαφορία της πολιτείας, έχουν αφήσει την περιοχή έρμαιο των λίγων που αμαυρώνουν μια ολόκληρη κοινωνία, πότε με λεκτική πότε με σωματική βία αλλά σχεδόν πάντοτε με τη χρήση όπλων.

Φυσικά και κανείς δεν θέλησε την αστυνομοκρατία, ή την αυθαιρεσία των Αρχών σε βάρος των πολιτών. Αυτό όμως που και οι ίδιοι οι αστυνομικοί λένε δεν έχει καμία σχέση με την έννοια αστυνόμευση που για ορισμένες περιοχές του νησιού μοιάζει να είναι μια ξένη λέξη, μιας ακατανόητης γλώσσας.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ, χωρίς βέβαια να ευθύνεται μονάχα εκείνη για το ό,τι συμβαίνει, δίνει το «παρών» όχι για να προλάβει καταστάσεις, να μειώσει την όποια εγκληματικότητα, αλλά εμφανίζεται μονάχα τα τελευταία χρόνια κατόπιν… εορτής. Και μάλιστα όταν η εορτή αυτή είναι τις περισσότερες φορές αιματοβαμμένη, όπως έγινε πριν ένα μήνα στα Ανώγεια και προχθές το βράδυ, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, σε Αξό και Ζωνιανά.

Πηγή: patris

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *