Όσα lockdown και αν γίνουν όσο υπάρχει αυτή η εικόνα-ντροπή ο ιός θα προελαύνει | ΦΩΤΟ

Shares

Η εικόνα που δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος, Δέσποινα Ζευκίλη, στον λογαριασμό της στο twitter και έκτοτε αναπαράγεται στο διαδίκτυο, μαρτυρά την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ εν μέσω της νέας έξαρσης του κορωνοϊού.

Και έρχεται να καταρρίψει σχεδόν το σύνολο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης σχετικά με μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας που έχει επιστρέψει με πολύ πιο έντονα χαρακτηριστικά.

Όσα lockdown και αν γίνουν όσο υπάρχει αυτή η εικόνα -ντροπή ο ιός θα προελαύνει (Pic)

Ναι, λοιπόν, στις μάσκες. Ναι στους περιορισμούς των μετακινήσεων. Ναι στην μείωση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ναι στο κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα. Ναι στις παρέες των τεσσάρων ατόμων στην εστίαση. Ναι στο μη συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες. Ναι στις λίγες επαφές με οικογένεια, συγγενείς και φίλους. Ναι στην απαγόρευση ακόμη και της απλής χειραψίας. Ναι σε όλα όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Είπαμε ως κοινωνία ναι, (αν όχι στο σύνολό της τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι της), σε οποιαδήποτε ιδέα για την καταπολέμηση του Covid 19 έβαζε στο επίκεντρο την ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Οικειοθελώς αποδεχθήκαμε ουσιαστικά τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και αποδεχόμενοι να βάλουμε σε stand by τις ίδιες τις ζωές μας.

Το μόνο που ζητά ο μέσος Έλληνας πολίτης, εκείνος που αντιστέκεται ακόμη στις θεωρίες των «ψεκασμένων», εκείνος που συντάχθηκε ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών ιδεολογιών με τις επιταγές των κυβερνώντων, εκείνος που εμπιστεύτηκε τα πρόσωπα που τον καλούσαν να μην κάνει του κεφαλιού του από το εκράν της τηλεόρασης, είναι ένα πράγμα. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και εκείνοι που έχουν τις τύχες των ζωών μας στα χέρια τους και να πράξουν από την πλευρά τους αυτό που επιτάσσει ο ρόλος και η θέση τους. Να αναλάβουν, δηλαδή, τις δικές τους ευθύνες και να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών που έχουν «γονατίσει» οικονομικά και ψυχολογικά από την πανδημία, το λοκντάουν και το συνεχιζόμενο καθεστώς ανασφάλειας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο menshouse

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *