Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: H θλίψη του Θεόδωρου, η ενδοοικογενειακή σύγκρουση και ο «πόλεμος» με τα παιδιά του

Δημοσιεύτηκε

στις

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φράση του Πέρση ποιητή Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί «η ζωή βρίσκεται στην αρμονική συνύπαρξη των αντιθέτων και το τέλος έρχεται όταν αυτά συγκρούονται» μοιάζει απόλυτα ταιριαστή στον βίο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ενός ανθρώπου που πάντα ήθελε να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ σε ότι αφορά το κοινωνικό του γίγνεσθαι, παρότι ήταν εις εκ των δύο κληρονόμων μιας τέραστιας οικονομικής δυναστείας. Κι όταν το 1999 ήρθε η ώρα, αυτή η δυναστεία να μοιραστεί, ο δευτερότοκος γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου είχε ήδη πάψει να συνυπάρχει αρμονικά με τον αδερφό του Θεόδωρο, όντας δύο αντίθετοι χαρακτήρες.

Αυτόν που στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου στεναχωρήθηκε και συγκινήθηκε, αφού τα τελευταία χρόνια οι μεταξύ τους σχέσεις είχαν εξομαλυνθεί και δεν θύμιζα σε τίποτε τα παλιά. Πριν όμως συμβεί αυτό, ο δευτερότοκος θεωρώντας ότι αδικήθηκε από τον διαχωρισμό της περιουσίας που ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου του 1999 ο αείμνηστος πατέρας του Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε ήδη πάρει την απόφαση να κινηθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με αυτή, όλες οι εν Ελλάδι επιχειρήσεις πήγαιναν στον Κωνσταντίνο και όλες του εξωτερικού στον Θεόδωρο. Κάτι με το οποίο διαφώνησε εξαρχής ο μικρότερος γιος που ως χαρακτήρας δεν έμοιαζε σχεδόν καθόλου με τον Θεόδωρο, ο οποίος ήταν σαφώς πιο κοσμοπολίτης, είχε πάθος με τα συλλεκτικά ρολόγια, τα σκάφη και συναναστρεφόταν γαλαζοαίματους και ισχυρούς του επιχειρείν και του διεθνούς jet set.

Ο Κωνσταντίνος προτιμούσε την παρέα πνευματικών ανθρώπων όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος και όπως είχε γραφτεί κατά κόρον η έλευση της Γιάννας Δασκαλάκη στην οικογένεια, απλά περιέπλεξε την κόντρα που είχε αρχίσει. Δυο ημέρες μετά την ανακοίνωση του γηραιού τότε πατέρα του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος προβαίνει σε δημόσια δήλωση τονίζοντας ότι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο ήρθε στη ζωή «προσπαθεί να προκαταλάβει τις δικαστικές εξελίξεις κατά του κακού πράγματι διαχειριστού Θεοδώρου Π. Αγγελόπουλου, οικοιοποιηθέντος με διάφορα τεχνάσματα τεράστια οικονομικά οφέλη, τουλάχιστον εις βάρος των δικαίων μου συμφερόντων και της προσωπικότητάς μου».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ