δύτη

Ξεσπάει η τραγική μάνα του Κρητικού δύτη

Shares

Μια – αρχική – δικαίωση στη μνήμη του 26χρονου ιχθυολόγου και δύτη Νίκου Τζανόπουλου από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος είχε βρει φρικτό τέλος κατά τη διάρκεια κατάδυσης σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της Ρόδου, συνιστά η παραπομπή δύο ατόμων σε δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει τον Δεκέμβριο του 2018 την τοπική κοινωνία της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει η μητέρα του αδικοχαμένου Νίκου, προκύπτουν ευθύνες, καθώς η επίμαχη εταιρεία δε διέθετε τεχνικό ασφαλείας. Η ίδια αποκάλυψε πως όχι μόνο η εταιρεία δε διέθετε τεχνικό ασφαλείας, αλλά κι ότι το άτομο που εμφανίζεται ως τεχνικός ασφαλείας διορίστηκε μία ημέρα μετά το δυστύχημα!

«Δε διέθετε τεχνικό ασφαλείας και ο τεχνικός ασφαλείας που εμφανίζεται στην εταιρεία διορίστηκε ακριβώς την επομένη του ατυχήματος, 14/12, γνωρίζοντας η εταιρεία τις συνέπειες που θα είχε εάν δεν είχε οριστεί τεχνικός ασφαλείας», μας λέει η κ. Χουρδάκη.

Σύμφωνα με την τραγική μητέρα, ούτε ο γιος της, ούτε και κανείς άλλος εργαζόμενος δεν είχε ενημερωθεί για θέματα ασφαλούς εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ίδια, το παιδί της είχε προσληφθεί ως ανειδίκευτος εργάτης, γιατί δεν είχε πάρει ακόμα το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου φοιτούσε. Τραγική ειρωνεία ότι ο τίτλος του παιδιού τους εστάλη στους γονείς του πέντε μήνες μετά το τραγικό περιστατικό, το οποίο κόστισε τη ζωή στον αγαπημένο τους Νίκο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο neakriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *