Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Κίνδυνος για μαθητές στους δρόμους του Ρεθύμνου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
71 Shares

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε η κοινότητα Γερανίου σχετικά με την ασφάλεια μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Ατσιπόπουλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή κινδυνεύουν οι μαθητές του σχολείου που αναγκάζονται να παίρνουν 2 λεωφορεία και να περπατούν ένα χιλιόμετρο σε κεντρικό δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο!

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να μην φτάσουμε πάλι σε σημείο να συμβεί μια τραγωδία και να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε.

Διαβάστε την ανακοίνωση της κοινότητας του Γερανίου:

(προς όλους τους αρμόδιους φορείς που υλοποιούν την μεταφορά των μαθητών με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ)
Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του χωριού μας , που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ατσιποπούλου.

Οι μαθητές καθημερινά για να μεταβούν στο σχολείο τους υποβάλλονται σε μία απίστευτη και επικίνδυνη ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα ξεκινούν από το Γεράνι στις 07:45 με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ρεθύμνης, τα αποβιβάζει στον κόμβο Ατσιποπούλου πάνω στην στροφή ,στην συνέχεια με άλλο λεωφορείο της γραμμής, τους μεταφέρει στο Ατσιποπούλου και τα παιδιά στην συνέχεια με τα πόδια πηγαίνουν στο σχολείο τους σε μία απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου.

Τονίζεται ότι οι μαθητές αναγκάζονται να κινούνται μέσα στον δρόμο καθόσον δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Αναρωτιόμαστε αν κάποιος αρμόδιος αναρωτήθηκε η προβληματίστηκε ότι έρχεται χειμώνας με βροχές και κρύο.

Στις φωτογραφίες που αναρτούμε καταδεικνύεται πόσο επικίνδυνο είναι το καθημερινό δρομολόγιο των μαθητών για το σχολείο τους!

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε λόγω κακού η πρόχειρου προγραμματισμού η λόγω κάποιας σκοπιμότητας, τονίζουμε όμως ότι δεν θα δεχτουμε αλλά ουτε θα ανεχτούμε αυτή την απαράδεκτη και τριτοκοσμική αντιμετώπιση που βιώνουν τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του χωριού μας.

Είμαστε αναγκασμένοι εφόσον δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών μας με ασφάλεια και ταχύτητα στο χώρο του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Ατσιποπούλου να προβούμε σε όλες τι νόμιμες ενέργειες μας ώστε να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας.

Η αγανάκτηση όλων είναι μεγάλη και δίκαιη και αναρωτιόμαστε αν ήταν παιδιά τους θα επιδείκνυαν αυτή την αδιαφορία και ανευθυνότητα?

Το Τοπικό Συμβούλιο Γερανιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap