Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Άνοιξαν χθες τα ρακοκάζανα αλλά δεν μπορούν να δεχτούν κόσμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

ρακοκάζανα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νόμου Ηρακλείου με θέμα την αποστακτική περίοδο εν καιρώ πανδημίας.

Το διοικητικό συμβούλιο μετά από τη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η προσέλευση και παραμονή του κόσμου στους χώρους θα πραγματοποιείται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος επιτρέπεται η συνύπαρξη ως 9 ατόμων. “Θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε τουριστικό δρώμενο” – είπε ο κ.Βρέντζος, διαπιστώνοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού φρενάρει κάθε τέτοια πρόθεση και προσπάθεια.

“Αισιοδοξώ πως, ό,τι ισχύει σε ένα εστιατόριο, θα ισχύει και σε ένα ρακοκάζανο” – είπε ο κ.Βρέντζος, αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τα τραπέζια.

Απευθυνόμενος στους καζανάρηδες, ζήτησε να είναι επιμελείς και προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, και να εστιάσουν στη διαδικασία της απόσταξης, αφήνοντας κατά μέρος τα γλέντια

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου των αποσταγματοποιών, στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν 700 καζάνια, εκ των οποίων ενεργά εκτιμάται ότι είναι περίπου 300.

Υπενθυμίζεται ότι η σεζόν για τα ρακοκάζανα ξεκίνησε, χθες, 1η Οκτωβρίου για τις πρώιμες περιοχές, ενώ για τις όψιμες ξεκινάει στις 8 του μήνα. Ολοκληρώνεται στις αρχες του Νοέμβρη για τις πρώιμες περιοχές και για τις όψιμες στις αρχές Δεκέμβρη.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ