Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Οι ξένοι ανακαλύπτουν την άγνωστη Ελλάδα – Σε ποια χωριά της Κρήτης αγοράζουν εξοχικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Νότια Κρήτη εξοχικά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοχές της Κρήτης και της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ιδίως στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, αποτελούν τους βασικούς «υποδοχείς» της ζήτησης αυτής, η οποία, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Elxis-At Home In Greece, θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη τάση το 2024.

«Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός για τους πελάτες μας το 2024. Η τάση αυτή παρατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φέτος δείχνει ότι θα ξεχωρίσει περισσότερο», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis-At Home in Greece, η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών σε ξένους αγοραστές.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παραλίες της Ηπείρου, από την Πρέβεζα, μέχρι την Ηγουμενίτσα και λίγο νοτιότερα ως την Πάλαιρο και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, γνωρίζουν περίοδο μεγάλης άνθησης. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη».

Η ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ειδικότερα, χωριά στο νότιο τμήμα του Νομού Ρεθύμνου, όπως ο Πλακιάς, το Μαριού και ο Ασώματος, με πανοραμική θέα μέχρι τα νησιά της Γαύδου και των Παξιμαδιών, αποτελούν πλέον βασικούς προορισμούς για εκατοντάδες αγοραστές εξοχικών κατοικιών. Περιοχές, οι οποίες, ενώ βρίσκονται στον ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό της Κρήτης, εντούτοις εξακολουθούν να προσφέρουν μια σπάνια ποιότητα ζωής, κοντά στη φύση και τη θάλασσα, την οποία αποζητούν πολλοί αγοραστές από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, οι προσβάσεις παραμένουν καλές, καθώς η απόσταση από την βόρεια πλευρά της Κρήτης και την πόλη του Ρεθύμνου, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα, ενώ απέχουν περίπου το ίδιο από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι ασφαλώς το προσιτό κόστος αγοράς ενός εξοχικού. Μια νεόδμητη μονοκατοικία δύο υπνοδωματίων με πισίνα και δικό της οικόπεδο 400 μέτρων, κοστίζει περίπου 260.000 ευρώ, ή 300.000 ευρώ αν διαθέτει και τρίτο υπνοδωμάτιο. Μόνο στα τρία αυτά χωριά του νότιου Ρεθύμνου, η Elxis έχει πουλήσει πάνω από 120 βίλες τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσουμε δικά μας γραφεία στον Πλακιά», σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης.

Οι ευρωπαίοι πελάτες της Elxis, που αποτελούν και το κυριότερο αγοραστικό κοινό της ελληνικής εταιρείας, που εδρεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες αγοράς εξοχικών κατοικιών στις περιοχές αυτές, που προσφέρουν απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ήπια τουριστική κίνηση, αλλά παράλληλα είναι ανερχόμενες, έχουν σημαντικά καλύτερες προσβάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δύνανται να προσφέρουν και σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον.

Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

«Στη βορειοδυτική Ελλάδα, ξεχωρίζουμε σημεία, όπως ο κόλπος της Πλαταριάς, με τις αμμώδεις παραλίες, τα ταβερνάκια και την σημαντική ιστιοπλοϊκή υποδομή που προσφέρει. Επίσης, τα παρακείμενα χωριά Φασκομηλιά και η Σκορπιώνα συγκεντρώνουν υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό. Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με τα φιορδ και τα νησάκια τους, η Πέρδικα και οι παραλίες Αρίλλας και Καραβοστάσι, ή και νοτιότερα η Καστροσυκιά, το Κανάλι και η τεράστια παραλία στο Μονολίθι, μήκους 22 χιλιομέτρων, αποτελούν σημεία αγοραστικού ενδιαφέροντος», επισημαίνει ο κ. Γαβριηλίδης.

Αντίστοιχα, απέναντι από τη Λευκάδα, βρίσκονται η Πογωνιά, η Πάλαιρος και πιο νότια οι παραλίες του Μύτικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Elxis, οι τιμές πώλησης εξοχικών στις περιοχές αυτές είναι 25%-30% χαμηλότερες σε σχέση π.χ. με τις αντίστοιχες στην Λευκάδα και την Κέρκυρα, χωρίς να υστερούν σε κάτι. Αντιθέτως, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλης αυτής της πλευράς του Ιονίου, είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη, οι γαλαζοπράσινες θάλασσες και η ιδιωτικότητα, στοιχεία που αποζητούν πολλοί από τους αγοραστές από το εξωτερικό και δεν προσφέρονται σε άλλες χώρες της Μεσογείου, που έχουν αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά. Μεγάλο πλεονέκτημα των περιοχών αυτών αποτελεί και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση ακόμα και αυτοκίνητο, μέσω της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι και του Μπρίντιζι.

Πόλος έλξης τα ακίνητα της Κρήτης – Οι νέες τάσεις για το 2024

Πηγή: money-review.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ