Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

Ο φοιτητής από την Κρήτη που συναναστρέφεται με… νομπελίστες!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες αιτήσεις για να λάβει μέρος σε μία ξεχωριστή συνάντηση έρευνας, όπου συμμετέχουν και νομπελίστες!

Ο 4ετης φοιτητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Άγγελος Οδυσεάκης, ο οποίος είναι από το Ηράκλειο, θα λάβει μέρος στην επερχόμενη 71η συνάντηση Lindau Nobel Laureate, η οποία είναι αφιερωμένη στη Χημεία. Θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία επιλεγμένη ομάδα 600 νέων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, που θα συνδιαλλαγεί με περισσότερους από 30 νομπελίστες.

Κάθε χρόνο, οι συναντήσεις Lindau Nobel Laureate συνδέουν τους Νομπελίστες με την επόμενη γενιά κορυφαίων επιστημόνων, σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που αποτελεί ευκαιρία ζωής, και η οποία χαρακτηρίζεται από διαγενεακές και διεπιστημονικές ανταλλαγές. Η επιστημονική επιτροπή του Συμβουλίου των συναντήσεων Lindau Nobel Laureate επέλεξε τον Άγγελο Οδυσεάκη ως έναν από τους πιο καταρτισμένους νέους επιστήμονες παγκοσμίως, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην ετήσια αυτή συνάντηση υψηλού κύρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το διάστημα μεταξύ 26 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2022.

Άγγελος Οδυσεάκης

Από μικρός στις… διακρίσεις

Ο Άγγελος Οδυσεάκης υπήρξε παθιασμένος με την επιστήμη από μικρό παιδί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών στο Ηράκλειο. Έχει επίσης ισχυρό ιστορικό συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το CREATIONS (που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων στα STEM, για την ενθάρρυνση της επαγγελματικής ενασχόλησης νεαρών ταλέντων με τις επιστήμες) και το CanSat (πανελλήνιος διαστημικός διαγωνισμός σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, μέσω του οποίου βοήθησε στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός εκπαιδευτικού δορυφόρου ως μέλος της ομάδας CURIEosity).

Η άλλη πρόσφατη διάκρισή του ήρθε την Άνοιξη του 2021, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο ως μέλος της ομάδας GreenPHARMA στον διαγωνισμό “Pitch for the Future of the EU”, υπό την επίβλεψη της Δρ. Ευρούλας Χαπέσιη. Ο πιλοτικός αυτός διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε την ομάδα του για τις απόψεις και τις ιδέες της σχετικά με τη βελτίωση και τη δημιουργία μιας «πιο πράσινης» φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ο Άγγελος Οδυσεάκης ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την ερευνητική διπλωματική του εργασία, με θέμα «Νανοσυστήματα χορήγησης φυτικών εκχυλισμάτων», υπό την επίβλεψη της Δρ. Έλενας Μουρελάτου, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα.

Όνειρο η έρευνα

Το όνειρό του, όπως λέει στο Cretalive, είναι να ασχοληθεί με την έρευνα. Στόχος του είναι να επιστρέψει στην Κρήτη και εκεί να αφοσιωθεί σε αυτό που τόσο τον γοητεύει.

Στο Ηράκλειο μεγάλωσε, πήγε σχολείο στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και μετά στο Λύκειο Γαζίου, εδώ θέλει να συνεχίσει και την έρευνά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap