Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Συνταξιούχος με χρέος 272.000 ευρώ πέτυχε διαγραφή 200.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

χρέος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη δικαίωση για έναν συνταξιούχο , μετά από την σημαντική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, όπου διεγράφη μεγάλο ποσό από το χρέος του, «κούρεμα»κατά 74 % και διεσώθη και το σπίτι του.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Ο εν λόγω οφειλέτης είχε χρεωθεί σε 8 πιστωτικούς φορείς, με το ποσό των 271.694,58 ευρώ. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων θα πληρώσει μόνο 71.022 ευρώ, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του ν.3869/2010.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, (Εφετείο),έκανε δεκτή την αίτηση του οφειλέτη ,καθώς στο περιεχόμενο της πρωτόδικης απόφασης, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ο οφειλέτης.

Επί του περιεχομένου της απόφασης, ορίστηκε:

α)Δόσεις πενταετίας, 5Χ12=60 ,το ποσό των 135 ευρώ. άρθρο 8 του ν.3869/2010
β)Δόσεις δεκαετίας, 10Χ12=120 το ποσό των 524,35 ευρώ.άρθρο 9 του ν.3869/2010 του ν.3869/2010 (διάσωση κύριας κατοικίας)
γ)Διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων (κινητών – ακινήτων)

Μετά την τόσο νικηφόρα εξέλιξη της υπόθεσης η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δηλώνει ότι νιώθει δικαιωμένη, και επισημαίνει ότι ο νόμος 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε, πραγματικά πρόσφερε προστασία για τα αδύναμα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και «ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές. Παράλληλα καλεί και τις Τράπεζες να συνετιστούν, να ακολουθούν, τις προτεινόμενες από τους δανειολήπτες ρυθμίσεις, στην εξωδικαστική διαδικασία, να αποφεύγουν την δική τους οικονομική “αιμορραγία” αλλά και των δανειοληπτών ,που αποφέρουν οι δικαστικές αντιδικίες.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει σχετικά με την λειτουργία της τους καταναλωτές – δανειολήπτες:

«Ανοίξαμε τα γραφεία μας και σας περιμένουμε μόνο κατόπιν ραντεβού, για τα άκρως απαραίτητα, τα υπόλοιπα χρειαζούμενα, μέσω τηλεφώνου η email. Κλείστε ραντεβού άμεσα, είτε είστε μέλος ,είτε όχι,διότι δεν δεχόμαστε πάνω από ένα άτομο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τις υγειονομικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί γενικότερα (Μάσκα, απολύμανση, απόσταση κ.λ.π) »

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ