Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αγίου Πνεύματος σήμερα: Τι ισχύει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι αργία για δημοσίους υπαλλήλους και εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Ανοιχτά τα καταστήματα στην Αττική – Πού θα είναι κλειστά

Στην Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα, με αποφάσεις των τοπικών εμπορικών Συλλόγων, σε:

Κεντρική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Πάτρα
Λαμία
Πρέβεζα

Πώς λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ

Κανονικά λειτουργούν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα περισσότερα σούπερ μάρκετ ανά τη χώρα. Το ωράριό τους είναι 08:00 με 21:00.

Ωστόσο η αλυσίδα Μασούτης θα κρατήσει κλειστά τα υποκαταστήματά της σε: Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Άρτα, Χαλκίδα.

Κανονικά φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα

Δεν υπάρχουν αλλαγές στη λειτουργία της υπόλοιπης αγοράς. Τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και οι φούρνοι λειτουργούν με το σύνηθες ωράριό τους για Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις λαϊκές αγορές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ