Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Ιωσήφ Ριτζάκης για τον φόνο του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα το 2014

Δημοσιεύτηκε

στιςΟ Ιωσήφ Ριτζάκης καταδικάστηκε σε ισόβια από τo Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε για την δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα. Η εγκληματική πράξη έλαβε χώρα τον Μάιο του 2014 στην Πεντέλη.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 23χρονο Ριτζάκη για ανθρωποκτονία. Όχι από αμέλεια αλλά από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μάλιστα τον βαρύνουν και οι κατηγορίες για οπλοφορία και οπλοχρησία, αφού υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση που μιλούσε για «οργανωμένο σχέδιο» και πιο συγκεκριμένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Τι είπε ο εισαγγελέας για τη δολοφονία που διέπραξε ο Ριτζάκης

«Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο»

«Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν και οι δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Εισαγγελέας.

Τέλος να θυμίσουμε πως 14 μήνες μετά το θάνατο του φοιτητή, ο πατέρας του Παναγιώτης Γαλαζούλας σκότωσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του κατηγορούμενου, τον Μανούσο Ριτζάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap