Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρητικός ταξιτζής βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
753 Shares

Μια πράξη εντιμότητας που δεν συναντάμε κάθε μέρα καταγράφηκε την Πέμπτη, όταν ο Χανιώτης οδηγός ταξί, Νίκος Ροβυθάκης, εντόπισε στον δρόμο ένα τσαντάκι και αποφάσισε να σταματήσει για να το μαζέψει.

“Ήμουν φορτωμένος, είχα πάρει κούρσα από το αεροδρόμιο για Αποκόρωνα και όπως φεύγαμε από το αεροδρόμιο, είδα στο πλάι του δρόμου αυτό το τσαντάκι. Σταμάτησα και το πήρα και όταν το άνοιξα είδα ότι είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα αλλά και τραπεζικές κάρτες”, δήλωσε ο κ. Ροβιθάκης στο zarpanews.gr.

Πήγε τους πελάτες στον προορισμό τους και μετά παρέδωσε στην αστυνομία το τσαντάκι, το οποίο περιείχε περίπου 4.500 ευρώ.

Το… εύρημα ανήκε σε τουρίστα, ο οποίος, για καλή του τύχη, είχε μόλις έρθει στα Χανιά για διακοπές. Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε από την αστυνομία και κλήθηκε να παραλάβει το τσαντάκι και τα λεφτά.

Πέρα από το φιλότιμο της πράξης, πρέπει να σημειωθεί και το ότι δεν ήταν αντικείμενο που είχε χαθεί μέσα στο ταξί του αλλά απλώς έτυχε να το δει στον δρόμο.

“Δουλεύουμε στο ταξί πάνω από 30 χρόνια και έχω κατά καιρούς βρει και άλλα. Μια φορά επί δραχμών, μια μητέρα είχε μαζί της τα λεφτά για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο του γιου της και τα ξέχασε μέσα στο ταξί”, είπε ο κ. Ροβυθάκης. “Ωστόσο το παράπονο που έχω είναι ότι δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Και δεν εννοώ χρήματα, δεν θέλω χρήματα, αλλά δεν άκουσα ένα ευχαριστώ έστω από το τηλέφωνο από τον άνθρωπο που είχε χάσει το τσαντάκι”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης, έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ροβυθάκη, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πράξη φιλότιμη και έντιμη, που δείχνει τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τα στερεότυπα που υπάρχουν για το επάγγελμα του ταξιτζή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap