ΚΡΉΤΗ
Απάκι Τηγανιά με Πολύχρωμα Ντοματίνια
Το απάκι είναι ένα καταπληκτικό υλικό που έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις τσιγαριαστό.
Αν όμως μπεις στην (εύκολη) διαδικασία να το συνδυάσεις με φρέσκα, λαχταριστά ντοματίνια, θα δοκιμάσεις χωρίς αμφιβολία την πιο αρωματική τηγανιά με απάκι της ζωής σου!
Το πιάτο αυτό είναι ο τέλειος μεζές για τη ρακή σου, ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορεκτικό για τις μέρες εκείνες που ακούς το στομάχι σου να διαμαρτύρεται πιο έντονα από ότι συνήθως.
Υλικά
250 γρ Κρητικό απάκι
λίγα χρωματιστά ντοματίνια
ελαιόλαδο
120 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα ποτήρι κρασιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το απάκι σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια από το απάκι και το τσιγαρίζουμε.
3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και σερβίρουμε.
Tips
Απολαμβάνουμε αμέσως την τηγανιά με απάκι συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού, ρακής και πικάντικης γραβιέρας.
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου!
Πηγή: Provocateur.gr
-
XANIA5 ώρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Πάγωσαν οι 1.500 καλεσμένοι στο γάμο – Του έσωσαν τη ζωή την τελευταία στιγμή!
-
LIFESTYLE2 ημέρες πριν
«Μαμά.. ε μαμά.. μ ακούς;» – Ράγισε καρδιές η Μαρία Τζομπανάκη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν
Μητσοτάκης: «Προκλητική και παράνομη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας»