Κρήτη: Έστησαν «παγίδα» με επιχορήγηση σε επιχειρηματία, αλλά δεν… τσίμπησε!

Shares

Το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία ήταν αυτά που απέτρεψαν μια πιθανή νέα εξαπάτηση επιχειρηματία στην Κρήτη. Η επιχειρηματίας του τουρισμού στο Ηράκλειο αποδείχτηκε υποψιασμένη και τελικά δεν έπεσε στην καλοστημένη παγίδα όταν άγνωστος της τηλεφώνησε για μια υποτιθέμενη επιχορήγηση. Έχοντας καθαρό μυαλό, η γυναίκα κατάφερε να διαχειριστεί την πρόκληση και τελικά να μη χάσει τα χρήματά της, αλλά και να μην κινδυνεύσει περαιτέρω.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στην επιχείρηση που διατηρώ. Ο άνθρωπος που μου τηλεφωνούσε μου έδωσε ονοματεπώνυμο, μου είπε ότι είναι υπάλληλος τραπέζης λέγοντάς μου και το όνομα της τράπεζας, πληροφορώντας με ότι υπάρχει μια επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το ΕΣΠΑ, για την οποία εγώ δεν είχα ενημερωθεί, διότι, όπως μου είπε, ο φάκελός μου γύρισε πίσω», λέει η επιχειρηματίας, περιγράφοντας την τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε και το πόσο πειστικά και με επιχειρήματα ο δράστης στην απέναντι πλευρά της τηλεφωνικής συνομιλίας προσπαθούσε να την πείσει και να την εξαπατήσει.

Ο θρασύτατος απατεώνας ζήτησε από τη γυναίκα να του καταθέσει τη σφραγίδα του καταστήματός της, την ταυτότητά της και 9.000 ευρώ. «Ως απάντηση στην πρόταση που μου έκανε, κάπως υποψιασμένη με όλα αυτά που ακούω να γίνονται, του είπα ότι θα μπορούσα να έρθω από την τράπεζα που υποτίθεται ότι εργάζεται για να καταθέσω το ποσό που ζητούσε και να γίνει η διαδικασία. Εκείνος όμως μου είπε να συναντηθούμε σε άλλη τράπεζα, και όταν είμαι απέξω να τον πάρω τηλέφωνο ώστε να μου δώσει και κάποια άλλα χαρτιά», είπε συνεχίζοντας την περιγραφή η επιχειρηματίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο neakriti

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *