λιαμάζωμα

Κρήτη: Ο κόσμος πάει στο λιομάζωμα και οι διαρρήκτες πάνε στα… σπίτια του κόσμου

Shares

Αύξηση στις διαρρήξεις οικιών και επιχειρήσεων  περιμένουν αυτό το διάστημα στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν σε τμήματα της υπαίθρου, λόγω της απουσίας από τα σπίτια των ανθρώπων για να μαζέψουν τις ελιές. Ήδη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα πρώτα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε χωριά  του νομού Ηρακλείου– καταγγελίες έχουν γίνει για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδος– , ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά που είτε θα καταγγελθούν είτε όχι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κάθε χρόνο αυτή την περίοδο υπάρχει αύξηση σε αυτή τη μορφής εγκληματικότητας, η οποία οφείλεται στις αγροτικές εργασίες που εκτελούνται από τους κατοίκους αγροτικών περιοχών. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε στις Αρχές στα χωριά Ζωφόροι και Άγιος Βασίλης δυο διαρρήξεις οικιών έγιναν το διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες τους είχαν πάει στο λιομάζωμα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι και από τα δύο σπίτια οι δράστες έκλεψαν κοσμήματα, αλλά και τα λιγοστά χρήματα που βρήκαν. Στους χώρους αυτούς παρέμειναν γι αρκετή ώρα, αφού όταν οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στα σπίτια τους τα βρήκαν «λεηλατημένα».

«Και στις δύο περιπτώσεις οι οικογένειες απουσίαζαν για πολλές ώρες. Οι άνθρωποι όταν επέστρεψαν είδαν ότι οι διαρρήκτες είχαν ψάξει παντού. Κι αυτό γιατί είχαν όλο το χρόνο να ψάξουν. Τελικώς βρήκαν τα κοσμήματα αξίας 8000 ευρώ συνολικά και τα πήραν μαζί τους» σχολίασε αξιωματικός.

Πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια τα περιστατικά διαρρήξεων ήταν πολλά και είχαν γίνει τις ώρες κατά τις οποίες τα θύματα βρίσκονταν στα λιόφυτά τους. Αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα της υπαίθρου μας είπε ότι πέρυσι υπήρξαν ημέρες που καταγγέλλονταν ακόμα και πέντε διαρρήξεις σπιτιών σε καθημερινή βάση.

Πηγή: creta24
Φωτογραφία αρχείου

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *