Κρητικός μέσα στο τάνκερ που δέχτηκε ένοπλη επίθεση από πειρατές ανοικτά του Τόγκο

Shares

Η εταιρεία επικοινώνησε με την οικογένεια του Χανιώτη ναυτικού και ενημέρωσε για την επίθεση που έγινε στο πλοίο – Η ανακοινωση της εταιρείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας
Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά του Τόγκο όπου το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” δέχτηκε ένοπλη επίθεση από πειρατές με αποτέλεσμα να απαχθούν τέσσερις ναυτικοί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των απαχθέντων είναι ενας Έλληνας υπήκοος, δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν οτι μεταξύ των υπόλοιπων μελών του πληρώματος του πλοίου είναι ένας Χανιώτης από τη σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την οικογένεια του νεαρού ναυτικού από τα Χανιά για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας οτι ο δόκιμος ναυτικός είναι ασφαλής μέσα στο πλοίο που πλέει ανοικτά του Τόγκο.
Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποιεί οτι 4 μέλη του πληρώματος του πλοίο έχουν απαχθή ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει οτι τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και το πλοίο είναι ασφαλή.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφέρει επίσης οτι για την ώρα δεν μπορεί να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό που οδήγησε στην απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών, ωστόσο διαβεβαιώνει οτι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουν την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους.
Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας ενώ και το υπουργείο Ναυτιλίας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Shares

2 comments

  1. Pingback: Ξεσπά ο πατέρας του Κρητικού ναυτικού που έπεσε θύμα πειρατείας στο Τόγκο | ΒΙΝΤΕΟDaynight.gr

  2. Pingback: Απαγωγή στο Τόγκο: «Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε πίσω το Δημήτρη»Daynight.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *