Κουρουμπλής

Κουρουμπλής: «Να βυθίσουμε το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια!»

Shares

Σε διαφορετική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσον αφορά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ανέφερε πως «έχω ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί έγινε αυτή η απόσυρση του Oruc Reis για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων της Τουρκίας. Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα ΗΕ και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, θα είναι αρνητικές οι εξελίξεις. Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία».

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν πρκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

«Η Τουρκία εφαρμόζει αυτά που λέει το Δίκαιο στη Μαύρη θάλασσα, αλλά στο Αιγαίο δεν θέλει να το εφαρμόσουμε εμείς. Επιτέλους, επειδή είναι και η μέρα γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, ότι αυτούς που λένε ότι έριξαν στη θάλασσα, τους αμάχους, ζούσαν εκεί 3.000 χρόνια πριν εμφανιστούν εκείνοι εκεί», δήλωσε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα απαντώντας στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αρχικά λέγοντας «αυτό είναι το ζητούμενο;» «Αυτή τη στιγμή τη χώρα την κυβερνά συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχει τις ευθύνες των πράξεων που συντελούνται. Αν η αντιπολίτευση έχει προβλήματα ενιαίου λόγους αυτό κρίνεται από την κοινωνία και δεν επηρεάζει τα δημόσια πράγματα. Χθες έγινε μια αταξία, γιατί για δύο ώρες ρωτούσαν Μέσα που ξέρουμε ότι πρόκειται στην κυβέρνηση και ήταν τρία Μέσα που ορίζονται στην αντιπολίτευση και μίλησαν μετά από δύο ώρες όταν είχαν αποσυνδεθεί τα περισσότερα Μέσα. Που είναι η εμβληματική επένδυση που δεν έγινε καμία ερώτηση και καμία αναφορά. Από μία ερώτηση της ΕΦΣΥΝ μάθαμε ότι πάμε σε ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», υποστήριξε ακόμη.

«Καμία σοβαρή απάντηση δεν πήραμε. Στις 17 Ιουλίου έλεγαν όλοι ότι πάμε σε ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας, τώρα λένε ότι προβλέπεται από τη συμφωνία της Λισαβόνας στο άρθρο 42. Ποιοι το ακούν οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί;», είπε αναφερόμενος στη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας.

Πηγή: ethnos

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *