Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Επικεφαλής Moderna για μετάλλαξη Όμικρον: «Τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά»

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
80 Shares

Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον προχώρησε ο επικεφαλής της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, προβλέποντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της «Όμικρον» σε σχέση με άλλες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Ο ίδιος, μάλιστα, προέβλεψε ότι θα χρειαστούν μήνες προτού οι φαρμακευτικές εταιρείες να καταφέρουν να παράξουν σε μεγάλη κλίμακα νέα εμβόλια ειδικά στοχευμένα για την μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως είπε στους Financial Times ο επικεφαλής της Moderna o υψηλός αριθμός των μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη ακίδα και ταχεία εξάπλωσή της συγκεκριμένης παραλλαγής στη Νότια Αφρική ότι η υπάρχουσα «σοδειά» εμβολίων θα πρέπει να τροποποιηθεί το 2022.

«Δεν υπάρχει συζήτηση ότι η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι του ίδιου μεγέθους με αυτή που είχαμε για τη μετάλλαξη Δέλτα. Απλά δεν ξέρω πόσο πολύ λιγότερη είναι γιατί πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει μου λένε «δεν θα είναι καλό αυτό» πρόσθεσε ο Μπανσέλ στους FT.

εμβόλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap