Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2016

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το περιοδικό Forbes παρουσίασε τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2016. Την κορυφή κατακτά για πολλοστή φορά ο αμερικανός συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Η ρευστότητα στις αγορές, οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου και το ισχυρό δολάριο οδήγησε σε ισχυρή αναδιανομή του πλούτου σε ολόκληρο τον κόσμο και σμίκρυνση στις περιουσίες του top ten των δισεκατομμυριούχων στη λίστα του Forbes, για πρώτη φορά από το 2009.Στη λίστα του 2016 καταμετρούνται 1.810 δισεκατομμυριούχοι, 16 λιγότεροι σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν που είχαν ανέλθει σε αριθμό ρεκόρ -1826 δισεκατομμυριούχοι. Η συνολική περιουσία τους μειώθηκε κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια κι ανέρχεται πλέον στα 6,48 τρισ. δολάρια. Για πρώτη φορά από το 2010 το ύψος της μέσης περιουσίας των δισεκατομμυριούχων της λίστας του Forbes κατέγραψε πτώση και ανέρχεται φέτος στα 3,6 δισ. δολάρια, μειωμένη δηλαδή κατά 300 εκατομμύρια σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.Η αναδιανομή του πλούτου, σημειώνει το Forbes, ξεκινάει από την κορυφή. Μόνο δύο από τους πρώτους 20 της περσινής λίστας κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Bill Gates $75 B

2. Amancio Ortega $67B

3. Warren Baffett $60,8B

4. Carlos Slim Helu $50B

5. Jeff Bezos $45,2B

6. Mark Zuckerberg $44,6B

7. Larry Elison $43,6B

8. Michael Bloomberg $40B

9. Charles Koch $39,6B

9. David Koch $39,6B
Ο Bill Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 75 δισ. δολαρίων παρά το γεγονός ότι αυτή μειώθηκε κατά 4,2 δισ. συγκριτικά με πέρυσι.

Ο δεύτερος που κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του δεν ήταν άλλος από τον Warren Buffet ο οποίος “έρχεται” τρίτος, ενώ ο Amancio Ortega της Zara κατακτά τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά “εκτοπίζοντας” τον μεξικάνο Carlos Slim ο οποίος κατατάσσεται τέταρτος. Η περιουσία του C. Slim συρρικνώθηκε κατά 27,1 δισ. δολάρια στα 50 δισ. δολ. ενώ οι μετοχές των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών του, της América Móvil, έχουν υποστεί σοβαρές πιέσεις.

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg είχε την πιο επιτυχημένη χρονιά συγκριτικά με τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους, αφού αύξησε την περιουσία του κατά 11,2 δισ. δολάρια και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση από την 16η πέρυσι. Ο Zuckerberg και ο Jeff Bezos κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη λίστα των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Την πρώτη της εμφάνιση κάνει επίσης η κινέζα Wang Jianlin η οποία καταλαμβάνει την 20ή θέση, η εταιρεία της οποίας κατέχει τα AMC Theaters και σύντομα και τα Legendary Pictures.

Πηγή:fpress

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ