Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Αυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes για το 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

forbes-54
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία δεκάδα Ελληνες και Ελληνίδες επιχειρηματίες φιγουράρουν στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη το 2024. Να σημειωθεί πως το 2023 η ελληνική εκπροσώπηση είχε έξι μέλη.

Η εφοπλίστρια, Μαρία Αγγελικούση, διατήρησε πάντως την πρωτοκαθεδρία, καθώς η περιουσία της εκτοξεύτηκε από 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 δισ. δολάρια φέτος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλουσιότερη Ελληνίδα καταλαμβάνει την 432η θέση.

Δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο γνωστός «Τέλης», που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μετάλλων με περιουσία 3,3 δισ. δολ. το 2024, στην 991η θέση στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο συλλέκτης τέχνης Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολ. (1187η θέση παγκοσμίως).

Ο Γιώργος Προκοπίου μπήκε δυναμικά στη λίστα ως τέταρτος (1286η θέση στον κόσμο) με περιουσία 2,6 δισ. δολ. «Νew entry» και στην πέμπτη ελληνική θέση (1438η παγκοσμίως), η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρττίνου, με περιουσία 2,3 δισ. δολ.

Στην έκτη ελληνική θέση και 1496η στον κόσμο αναδεικνύεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., ενώ στην έβδομη θέση ακολουθεί η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη με περιουσία 2,1 δισ. δολ., στην 1545η θέση παγκοσμίως.

Στην όγδοη και ένατη θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων ισοβαθμούν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση με άλλη μια νέα ελληνική είσοδο στη λίστα, της οικογένειας του Ανδρέα Μαρτίνου, αμφότερες με περιουσία 1,8 δισ. δολ. που μοιράζονται την 1764η θέση παγκοσμίως.

Το ελληνικό Τοπ 10 κλείνει με μία ακόμα νέα παρουσία. Αυτή της οικογένειας του Αθανάσιου Μαρτίνου, με περιουσία 1,5 δισ. δολ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, με εξαίρεση τον Φίλιππο Νιάρχο του οποίου η περιουσία παρέμεινε σταθερή, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες είχαν αυξητική τάση στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πηγή: Reporter.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ