Ρεθεμνιώτης

«Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα σε παραλίες, πλατείες και… λιτανείες»

Shares

Την απόλυτη επιτυχία από την καταστροφή την χωρίζει μία λεπτή κλωστή. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι μάρτυρες όλων όσων γίνονται στη χώρα. Νέοι ξεχύνονται στις πλατείες και στις παραλίες, ηλικιωμένοι κάνουν λιτανείες εικόνας και γενικά παρατηρείται μία εικόνα που κατά την ταπεινή μου άποψη εκπέμπει SOS. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει με προσεκτικά βήματα, αλλά και αντιδράσεις, κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Και φυσικά καταρρίπτουν κάθε άλλοθι, όσων διαφωνούσαν με το άνοιγμα είτε καταστημάτων, είτε ξενοδοχείων, είτε σχολείων. Γιατί πολύ εύκολα θα σου πουν, πως αυτοί έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, ζουν με επιδόματα και δεν τα βγάζουν πέρα και ο κόσμος συνωστίζεται στις παραλίες ή τις πλατείες. Δε θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα, αλλά τα βλέπετε όλοι καθημερινά στις ειδήσεις ή τα social media. 

Και ρωτώ; Γιατί να είναι κλειστά τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια ή οι καφετέριες; Εκεί που θα μπορούσαν και κάποιοι επιχειρηματίες να μπορέσουν να κρατήσουν τις αποστάσεις και να μην ξεφύγει η κατάσταση; Αν το κάνουν γιατί έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα θα κοιτάνε τι γίνεται στις πλατείες και θα δρουν αναλόγως. 

Πήγα και εγώ μία βόλτα στο Ρέθυμνο. Στη μαρίνα αρκετός κόσμος, στον παραλιακό δρόμο ακόμα περισσότερος. Βέβαια δε θα έλεγα πως η κατάσταση είναι ίδια με αυτές τις φωτογραφίες από πλατείες που βλέπεις που όλοι είναι ακίνητοι και αρκετά δίπλα ο ένας στον άλλο. Σε εμάς περπατούσαν και οι περισσότεροι ήταν δύο-τρεις το πολύ σε παρεούλες. Είδα όμως και νέους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται σε παρέες 6-7 ατόμων. Και κάποιοι αγωνιούμε για το τι θα γίνει στα σχολεία. 

Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και κρατηθήκαμε ζωντανοί και όρθιοι. Γίναμε πρότυπο σε όλο τον κόσμος και ήδη πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μας διαφημίζουν στους πολίτες ξένων χωρών, γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο και τους καλούν να έρθουν και να κάνουν διακοπές εδώ. Για να μπορέσει να δουλέψει η τουριστική βιομηχανία και να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας. 

Κινδυνεύουμε να είμαστε ζωντανοί αλλά όχι όρθιοι. Ελπίζω να αποφύγουμε ένα μεγάλο δεύτερο κύμα το οποίο αν έρθει θα έρθει στη χειρότερη χρονική στιγμή. Θα μας χαλάσει την καλή εικόνα, θα βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα καταστρέψει την οικονομία. 

Σκεφτείτε το. Αυτό θέλουμε; 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *