Ανώγεια

Συγκλονιστικές οι κουβέντες που ακούστηκαν στην κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη

Shares

Τα Ανώγεια έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά το διπλό φονικό που συντάραξε την Ελλάδα και την τοπική κοινωνία. Σήμερα που ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία και αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι ότι μέσα στον βαθύ της πόνο η κόρη του θύματος πραγματικά έδειξε μεγαλοψυχία.

Δίδαξε πολιτισμό η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Μαζί με τον πατέρα της, σύμφωνα με το neakriti, αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη, καλώντας την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη.

 

O ενωτικός αποχαιρετισμός της κόρης:

«Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ για να τιμήσει τον πατέρα μου. Τον Ντελικάνη μας. Έναν άνθρωπο που από το υστέρημά του μας μεγάλωσε αλλά και συμμετείχε πάντα στις χαρές και τις λύπες του χωριού.

Αλλά σήμερα δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου. Χάθηκαν δύο ψυχές και θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν ώστε όλα να τελειώσουν εδώ.

Ο πάτερας μου ήταν μερακλής, γλεντζές, αγαπούσε τη ζωή και την παράδοση. Ετσι Θέλω να τον αποχαιρετήσετε απόψε όλοι σας. Με τραγούδια και μαντινάδες.

Πατέρα μου καλό ταξίδι. Και σου λέω μόνο αυτό:

Ο,τ ι κι αν πω μου φαίνεται, θα είναι για σένα λίγο.

Για αυτο σιωπώ και αρέσει μου, μόνο να σε ξανοίγω…»

 

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που φτάνει η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη στα Ανώγεια | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φονικό στα Ανώγεια: «Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα»–Συγκλονίζει ο πατέρας του Ξυλούρη

Φονικό στα Ανώγεια: Ο λυράρης προσπάθησε μέχρι τέλους να μην γίνει το φονικό

 

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής,  καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Shares