Καταλήψεις για το Μακεδονικό και στο Ρέθυμνο

Shares

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΜΕΡ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σε κατάληψη προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές τεσσάρων σχολείων του Ρεθύμνου στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στις καταλήψεις συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το ΓΕΛ Περάματος, το ΓΕΛ Πανόρμου και το Γυμνάσιο Γαράζου.

Ωστόσο η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου δεν έγινε με την ομόφωνη γνώμη των μαθητών με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ τους. Μάλιστα, μαθητές με επιστολή προς τη διεύθυνση του σχολείου, ξεκαθάρισαν ότι η κατάληψη έγινε από ομάδα μαθητών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών του μαθητικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, το ποσοστό των καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανήλθε σε 13,9%.

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΛΛΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες της απόπειρας ακροδεξιών οργανώσεων να εισχωρήσουν στα σχολεία, καλώντας υπογείως μέσω διαδικτυακών μέσων τούς μαθητές σε καταλήψεις με πρόσχημα το Μακεδονικό Ζήτημα ή την υπόθεση Κατσίφα.

Παράλληλα, οι ίδιο κύκλοι στοχοποιούν μεμονωμένους συναδέλφους (όπως τον συνάδελφο στη Βέροια, που στοχοποίησε μέσω του Διαδικτύου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος) ή ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης), ή παρενοχλούν συναδέλφους στα Χανιά με την ιδιότητα του «αγανακτισμένου πολίτη».

Ως λειτουργοί της εκπαίδευσης λέμε ξεκάθαρα, απευθυνόμενοι και στους μαθητές μας, πως η απόπειρα των φασιστών να εισχωρήσουν στα σχολεία δεν συνιστά προσέγγιση, αλλά ΕΠΙΘΕΣΗ στη νεολαία. Οι νέοι είναι πάντα πιο προοδευτικοί και ριζοσπαστικοποιημένοι. Αμφισβητούν την «ορθότητα» του κόσμου των ενηλίκων και αυτό ποτέ δεν ήταν ευχάριστο στην καθεστηκυία τάξη. Οι φασίστες, από την άλλη, ποτέ δεν αμφισβήτησαν τον καπιταλισμό – αντιθέτως υπήρξαν οι καλύτεροι και πιο αποκρουστικοί του υπηρέτες. Είναι αλλεργικοί σε κάθε μορφή ελευθερίας και ελεύθερης σκέψης. Γι’ αυτό θέλουν τη νεολαία και τους μαθητές χειραγωγημένους και αποπροσανατολισμένους.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

  • Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους τους συναδέλφους και τον κάθε αγωνιστή που στοχοποιείται από τους φασίστες. Το ότι τους ενοχλούμε σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε. Πέρα από τις δικές μας ενέργειες, είναι υποχρέωση του κράτους να προστατέψει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς προκειμένου να ασκούν το παιδαγωγικό τους έργο ελεύθερα, και όχι υπό το καθεστώς απειλών από φασιστικές συμμορίες.
  • Καλεί τη νεολαία να αγωνιστεί για τη μόρφωση που της στερούνε, για το δικαίωμα στη δουλειά με ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες εργασίας, για το σταμάτημα της φτώχιας και της λιτότητας. Με λίγα λόγια, να κάνει τους δικούς της αγώνες κι όχι να γίνει υποχείριο των νοσταλγών εκείνων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα.
  • Καλεί τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά, να επαγρυπνούν, για να μην εισχωρήσει στις ψυχές τους το δηλητήριο του φασισμού, που μόνο κακό θα τους κάνει.
  • Ζητάει από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Όσο οι, ακόμα και καθ’ ομολογία τους, δολοφόνοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο περισσότερο αποθρασύνονται.
  • Τέλος, ως λειτουργοί της εκπαίδευσης, αλλά και ως πολίτες και ως άνθρωποι λέμε ξεκάθαρα στους φασίστες ότι δεν τους φοβόμαστε και θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε εδώ, δηλώνουμε την ιδιότητα και τα πιστεύω μας, δεν έχουμε ανάγκη να κρυφτούμε πίσω από ανώνυμα «καλέσματα».
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *