Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκκενώθηκαν όλοι όσοι ήθελαν να εκκενωθούν, δεν υπήρξε πολίτης που να πείνασε»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξαν λάθη στους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διαχείριση των πλημμυρών αν θα προσμετρηθούν σε κάποιο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός σημείωσε :

«Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω πάρα πολύ αυστηρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά. Πρέπει να μαθαίνουμε από τις αστοχίες μας».

Παράλληλα χαρακτήρισε ψέμα τους ισχυρισμούς ότι άργησε να παρέμβει ο στρατός στη Θεσσαλία. «Πέταξαν τα ελικόπτερα αμέσως μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες προκειμένου να είναι ασφαλή τα πληρώματα» ανέφερε

Τόνισε ότι «εκκενώθηκαν όλοι όσοι ήθελαν να εκκενωθούν, δεν υπήρξε πολίτης που να πείνασε». «Σώσαμε πάρα πολλες ανθρώπινες ζωές γιατί δράσαμε συντονισμένα και με αυτοθυσία όλων των εμπλεκομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανακοινώσε ότι μεταφέρονται στην Πολιτική Προστασία, ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο.

«Στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας στην Πολιτική Προστασία. Μεταφορά της ΕΜΥ και του Εθνικού Αεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές είπε:

«Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει αυτή την ώρα να απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνική και πολιτική ζωή, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

 

Μητσοτάκης για ακρίβεια

Παγκόσμιο φαινόμενο χαρακτήρισε την ακρίβεια ο πρωθυπουργός και τόνισε πως το φαινόμενο αντιμετωπίζεται με 3 τρόπους. Με βοηθήματα που δεν είναι δομική απάντηση στο πρόβλημα. Χρειάζεται σταθερή και μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, μέσω αύξησης μισθών και μείωσης φόρων.

Κάνει αναφορά στη ΔΙΜΕΑ και στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις. (…) Είμαι διατεθειμένος να δώσω μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ερώτηση στον πρωθυπουργό για την επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν

Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το ότι αποκαταστάθηκαν οι δίαυλοι με την Τουρκία. (…) Η Χάγη είναι πολύ μακριά ακόμα και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία, δεν πρόκειται να μπουν ποτέ στο τραπέζι της συζήτησης. Όπως τα ζητήματα για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. (…)

Επειδή εμείς ακολουθήσαμε μία αποτελεσματική πολιτική τα τελευταία χρόνια, η προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη, περνάει μέσα από τις σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα ακόμα όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Έχουμε να διαχειριστούμε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, δεν θα λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Να συμφωνήσουμε πολιτισμένα για το πού διαφωνούμε. Να μην οδηγεί σε ρητορική επεκτακτική και σε ένταση στο πεδίο».

Ερώτηση στον πρωθυπουργό για την αντίδραση του Επιτελικού Κράτους

Το επιτελικό κράτος δεν υποκαθιστά κάθε υπουργό και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του. (…) Το επιτελικό κράτος λειτούργησε μετά την κακοκαιρία Daniel. Άμεσα στήθηκε το συντονιστικό στη Θεσσαλία, ήταν εκεί οι υπουργοί. (…) Το νερό που έπεσε στη Θεσσαλία, ήταν πρωτοφανές. Όποιος πιστεύει πως θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε, είναι βαθιά νυχτωμένος. Το λένε και οι ευρωπαίοι ειδικοί. (…) Δεν καταλαβαίνω πιο θα ήταν το εναλλακτικό σενάριο στο επιτελικό κράτος. Να μην υπάρχει συντονισμός; Ο κάθε υπουργός να κάνει ότι θέλει; (…) Η κριτική πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και συγκροτημένη. Το κράτος έχει πολλά ζητήματα στη λειτουργία του. Δεν έχουμε κάνει την πρόοδο που θα θέλαμε. Και είναι ζήτημα που θα μας απασχολήσει. Μην πετροβολούμε όμως έναν τρόπο λειτουργίας της κεντρικής κυβέρνησης τον οποίο εγώ θα εξακολουθώ να υποστηρίζω γιατί δεν μπορώ να δω άλλη εναλλακτική στον τρόπο που λειτουργούμε».

«Η καταστροφή στη Δαδιά δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι επιστήμονες κατά την επίσκεψή του στον Έβρο του είπαν πως η φωτιά στη Δαδιά δεν ήταν τόσο καταστροφική.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ