Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συμμετοχή και στην Κρήτη που δείχνει… Κασσελάκη!

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΥΡΙΖΑ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεπερνά τις προβλέψεις και των πιο αισιόδοξων στην Κρήτη η συμμετοχή των μελών και των φίλων του κόμματος στην εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Ρέθυμνο, έλεγε φίλος της στήλης, πως είναι πάνω από 30% τα νέα μέλη που προσέρχονται να ψηφίσουν, ενώ πολύ καλό κλίμα εισπράττουν και στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του κόμματος στο Ηράκλειο.

Δεν ξέρω αν πέσουν μέσα τα στελέχη της Κρήτης που κινούνται πέριξ του Στέφανου Κασσελάκη που κάνουν πρόβλεψη για ποσοστό 50% στην Κρήτη, αλλά η εμπειρία από άλλες εσωκομματικές εκλογές των κομμάτων που έχουν μπει σε ανάλογες διαδικασίες, η δυναμική Κασσελάκη ανατρέπει όλα τα δεδομένα και όλα δείχνουν πως πράγματι έρχεται με φόρα!

Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές

Σύμφωνα με στοιχεία από την Κουμουνδούρου, μέχρι τις 13:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 56.000 άτομα. Από αυτά, τα 13.000 είναι νέα μέλη, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 25%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα το 25% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.Πολιτικά, αυτή η «αιμοδοσία» μένει να φανεί ποιον θα ευνοήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ψηφίσει μόνο ένα κομματικό απαράτ αλλά ένα διευρυμένο σώμα από την κοινωνία.

Σίγουρα πάντως το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, πολλώ δε μάλλον όταν μέχρι την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη, ελάχιστα είχε απασχολήσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να έχει αποδοχή εκτός ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και σε όσους δήλωναν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν. Από την άλλη η Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση έχει προβάδισμα στο γενικό κοινό.

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος θα έχει μπροστά του ένα κρίσιμο Συνέδριο για το οποίο κανείς σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τη σύνθεσή του ούτε όμως και τις αποφάσεις του για ζητήματα που έχουν ήδη μπει στο τραπέζι με κορυφαίο την ανάδειξη του γραμματέα από τους συνέδρους και όχι από την ΚΕ.

Στις 11 το βράδυ ασφαλές αποτέλεσμα

Γύρω στις 11 το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές που θα γίνουν καθώς οι ρόλοι και το πολιτικό μέλλον του καθενός δεν καθορίζεται από την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου.

Πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ