Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανείπωτη τραγωδία στην Πύλο: Τουλάχιστον 59 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο

Δημοσιεύτηκε

στις

μεταναστες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεότερη ενημέρωση 13:10

Οι φόβοι όλων επιβεβαιώνονται, καθώς αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με μετανάστες 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα που έχουν περισυλλεγεί είναι πλέον 59 από 17 που ήταν αρχικά. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 104 μετανάστες έχουν διασωθεί ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης έπλεε για πέντε ημέρες, υπό καλές καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσει στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε.

Πάντως, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Watch The Med – Alarmphone, είχε προειδοποιήσει για το αλιευτικό με τους νεκρούς από τις 29 Μαΐου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 30 διασώστες του ΕΚΑΒ με 15 οχήματα που έφτασαν από τις γύρω περιοχές για να συνδράμουν στη διάσωση των μεταναστών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες δεν ήξεραν να κολυμπούν και κανείς τους δεν φορούσε σωσίβιο. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ενώ το πλοίο έπλεε με απόλυτη μπουνάτσα, ξαφνικά υπήρξε ένας κλυδωνισμός αριστερά και μετά δεξία και ακολούθησε η βύθιση του αλιευτικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, στις 14:00 αναμένεται να είναι στην Καλαμάτα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για πάνω από 500 επιβαίνοντες και δεκάδες νεκρούς από το ναυάγιο. Αρκετοί από τους μετανάστες υποστήριξαν στις μαρτυρίες τους ότι υπήρχαν πάνω από 500 άτομα στο αμπάρι του αλιευτικού.

Επί ποδός οι Αρχές στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η έναρξη επιχείρησης από το Λιμενικό, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο λιμάνι έτσι ώστε να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Επιπλέον, στις αποθήκες του λιμανιού υπήρξε προετοιμασία έτσι ώστε να φιλοξενηθούν πρόσκαιρα εκεί αρκετοί από τους διασωθέντες. Η μεγάλη επιχείρηση ήταν για αρκετή ώρα σε εξέλιξη, έτσι ώστε να διασωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους μετανάστες που ναυάγησαν ανοικτά της Πύλου και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ