Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλημμυροπαθής και η κυρία Παναγιώτα που έγινε εξώφυλλο στους Times με τις πυρκαγιές της Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε

στις

εύβοια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυρία Παναγιώτα στην Εύβοια έγινε εξώφυλλο στους Times μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2021.

Πλέον το χωριό της, πνίγεται στις λάσπες που άφησαν πίσω οι πλημμύρες και η κακοκαιρία…

Η κυρία Παναγιώτα στέκεται στην είσοδο του σπιτιού της στην Εύβοια και προσπαθεί να βάλει και πάλι σε τάξη τη ζωή της. Είναι η ίδια γυναίκα που πριν από σχεδόν δύο χρόνια έτρεχε πανικόβλητη για να απομακρυνθεί από τις φλόγες που σάρωναν τα πάντα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, είχε κάνει το γύρο του κόσμου και είχε γίνει εξώφυλλο στους Times. Πλέον η γυναίκα αντιμετωπίζει μια νέα καταστροφή. Αυτή που άφησε η πρόσφατη κακοκαιρία και οι πλημμύρες που γέμισαν τη γειτονιά της λάσπες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό Γούβες που θάφτηκε κυριολεκτικά στις λάσπες. Είναι το ίδιο χωριό, από όπου τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία με την συγκλονιστική «κραυγή» της κυρίας Παναγιώτας στις φωτιές του 2021, που επελέγη πρόσφατα από τον Guardian για το άλμπουμ των 50 χρόνων της Ευρώπης.

Η εικόνα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2021, στις Γούβες στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και αποτυπώνει τον πόνο που έζησαν οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό. «Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου», αναφέρει ο Guardian.

«Είκοσι πέντε χώρες έστειλαν πυροσβέστες και μέσα, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, και πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί αναφέρθηκαν στις πυρκαγιές, για άλλη μια φορά, ως δείγμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», πρόσθεσε.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έγινε εξώφυλλο σε μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως, όπως στο περιοδικό Time.

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ