Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξελίξεις στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων – Προφυλακίστηκε η 25χρονη Μαρία

Δημοσιεύτηκε

στις

μαστροπεια ανηλικα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικες.

Χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Οι έρευνες πάνω στην υπόθεση συνεχίζονται, όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Δημογλίδου στην κάμερα του MEGA τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα όπως και άλλοι δράστες.

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων»,είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες».

Υπενθυμίζεται πως τέσσερις κατηγορούμενοι που βρίσκονταν μαζί με την 25χρονη Μαρία, αφέθηκαν ελεύθεροι.




«Το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία»

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου εξηγώντας πως πρόκειται για μια «επιχείρηση» με μεγάλες απολαβές και πως στην υπόθεση το ζήτημα είναι η ηλικία των κοριτσιών. Έπειτα, ανέφερε πως αν υπάρχει συναίνεση από τα κορίτσια ηλικίας άνω των 15 δεν θεωρείται αδίκημα στην Ελλάδα.

«Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικία των θυμάτων μαστροπείας, αν και πολλές φορές όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια, τα θύματα αν δεν πουν ότι έγινε με τη θέλησή μου, σίγουρα θα πουν ότι τον άνθρωπο αυτόν, τον μαστροπό, τον χρειαζόμουν. Αυτά ακούγονται στις αίθουσες», είπε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε αναφέροντας:

«Το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία. Όταν κάποιος τελεί πράξη με ανήλικο και για αυτήν την πράξη του διώκεται, είναι έως τα 15 έτη. Αυτή είναι η σεξουαλική ανηλικότητα στην Ελλάδα. Ένας ανήλικος κάτω των 15 δεν επιτρέπεται να δίνει συναίνεση για σεξουαλική πράξη. Όταν προκύπτει ότι η συναίνεση αυτή έχει δοθεί, δεν διαπράττεται το αδίκημα του βιασμού».

«Τη γνώρισα σαν ενήλικη σε σάιτ»

Πρόσωπα – «κλειδιά» μίλησαν και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ο «πελάτης» ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα, πως η ανήλικη παρουσιαζόταν ως 19χρονη και πως έχει ενεργές αγγελίες σε σάιτ γνωριμιών.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση, όταν εκείνη παρουσιαζόταν, όμως, ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη. Εάν ψάξετε λίγο στα σάιτ θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συνέχισε: «Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δεν μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα σάιτ τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες.

Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι».




 

Πηγή: newsbomb.gr

Κύκλωμα πορνείας: Η 17χρονη περιγράφει πώς μπλέχτηκε στα «δίχτυα» των μαστροπών και «καίει» την 25χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ