Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της δολοφονίας

Δημοσιεύτηκε

στις

καραϊβάζ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περιγραφή των δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δίνει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου ένας υπάλληλος του Δήμου Αλίμου ο οποίος βρισκόταν στο σημείο που έγινε η δολοφονία, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. «Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ενώ συμπλήρωσε πως ήταν συνολικά τρεις οι δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους σε παρακείμενο πάρκο, έξω από το σπίτι του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Όπως λέει: «Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρ’ όλα αυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση. Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε. «Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», περιέγραψε, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε. «Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», είπε ο μάρτυρας.

Όλα δείχνουν «συμβόλαιο θανάτου»

Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μέσα από βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δολοφόνοι τόσο για να φθάσουν όσο και να απομακρυνθούν από τον Άλιμο. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου, γνώριζαν πότε έφευγε και πότε επέστρεφε στο σπίτι του και του έστησαν καρτέρι θανάτου.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα  που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να δουν με ποιους συνομιλούσε και αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Ο ίδιος, δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον δικό του άνθρωπο ή συνεργάτη ότι δέχεται απειλές ή ότι κινδύνευε η ζωή του, δεν οπλοφορούσε ούτε είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο εκ των οποίων αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς τα πρόσωπα αυτά ήταν κοντά στην εκτέλεση και είδαν καρέ- καρε το σκηνικό του θανάτου. Οι αστυνομικοί, ψάχνουν να βρουν κάποια λεπτομέρεια μέσα από τις αφηγήσεις τους, που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος έχει ζητηθεί από όλες τις περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης να ψάχνουν για σκουτεράκια ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές (τύπου Beverly), καθώς το όχημα των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες από το 9άρι όπλο για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια ή αν είναι «καθαρό».  «Φύλλο και φτερό» αναμένεται να γίνει και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει μεταφερθεί ήδη στα υπόγεια της ΓΑΔΑ.

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ