Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας κροίσος που έχει στην ιδιοκτησία του το 25% της Ίου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποιος είναι ο Έλληνας κροίσος που με τα κέρδη του από το αμερικανικό χρηματιστήριο φτιάχνει έναν τουριστικό παράδεισο με ιδιωτικό αεροδρόμιο στο νησί των Κυκλάδων

Εάν ο Μάρτιν Σκορσέζε τύχαινε να γνωρίσει την κυριολεκτικά απίθανη κινηματογραφική ιστορία του Άγγελου Μιχαλόπουλου, ο οποίος συντάραξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ίσως η περίφημη ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» να είχε γυριστεί διαφορετικά. Ενδεχομένως και με τον τίτλο του τύπου «Ο Ελληνας Μίδας της Wall Street». Διότι ο κ. Μιχαλόπουλος κατάφερε να τρελάνει τους επενδυτές και τον εμβληματικό οίκο του δυτικού καπιταλισμού, το αμερικανικό χρηματιστήριο, και μάλιστα χωρίς τις αθέμιτες ή και παράνομες μεθόδους του Τζόρνταν Μπέλφορτ, του ήρωα στο φιλμ του Σκορσέζε.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Μιχαλόπουλος μπορεί να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο του «Αρχοντα της Ιου», καθώς περίπου τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αγοράσει πάνω από το 25% της συνολικής έκτασης του συγκεκριμένου νησιού. Ο ίδιος εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προς το παρόν για την ανέγερση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά και εστιατορίων, beach bar κ.λπ.

Ωστόσο, τα σχέδιά του δεν σταματούν εκεί. Μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική Πετρίδου οραματίζονται τη μεταμόρφωση της Ιου σε Μαλδίβες του Αιγαίου, αξιοποιώντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού. Απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό το σχέδιο έχει ο σεβασμός στο περιβάλλον, στον πολιτιστικό χαρακτήρα αλλά και στις ιδιαίτερες παραδόσεις της Ιου. Εντούτοις, το όραμα του ζεύγους Μιχαλόπουλου, το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και αεροδρόμιο, έχει προκαλέσει διχογνωμίες στο νησί. Κάποιοι από τους ντόπιους πίνουν νερό στο όνομά τους, ενώ άλλοι αμφισβητούν τις αγαθές προθέσεις τους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν κάποιους που σκοπεύουν να αλώσουν την Ιο.

«Σίγουρα, όταν υπάρχει δράση σε αυτό που έχουμε οραματιστεί και υλοποιούμε, θα υπάρξει και αντίδραση. Ωστόσο έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τους κατοίκους. Φυσικά υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων, όχι απαραιτήτως κατοίκων της Ιου, οι οποίοι είτε έχουν διαφορετική φιλοσοφία είτε διαφορετικό γούστο. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να γίνει τίποτα στο νησί. Αυτοί ίσως δημιουργούν θόρυβο. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού, όμως, μας έχουν αγκαλιάσει – και αυτό είναι που μετρά για εμάς περισσότερο», εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Πετρίδου.
Η ίδια έχει αναλάβει το μάνατζμεντ των επιχειρήσεων, αλλά και την προβολή του νησιού, με αρκετές δράσεις να έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως π.χ. το πρώτο 3on3 τουρνουά μπάσκετ, παρουσία μεγάλων αστέρων του αθλήματος, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κ.ά.

Μέχρι στιγμής ο κ. Μιχαλόπουλος έχει κατασκευάσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με το όνομα «Agalia Luxury Suites» κοντά στην παραλία Τζαμαρία, που αποτελείται από 14 σουίτες, από τις οποίες οι τρεις διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Υπάρχει επίσης ήδη ένα beach bar με την ονομασία «Pathos» στην παραλία Κουμπάρα, ενώ σε άλλο μέρος της ίδιας τοποθεσίας έχει κατασκευαστεί άλλο ένα beach bar με πισίνα 200 τ.μ. και εστιατόριο. Ο κ. Μιχαλόπουλος διαθέτει έκταση με 30 king size ξαπλώστρες στην παραλία Μυλοπότας, ενώ έχει στην ιδιοκτησία του και ένα μπαρ στη Χώρα της Ίου.

Όλα αυτά είναι μόνο η πρόγευση, καθώς οι επενδύσεις του δεν σταματούν εδώ. Ήδη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η κατασκευή ενός πεντάστερου τουριστικού συγκροτήματος 249 κλινών, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυτελές κέντρο αναζωογόνησης (spa), καθώς και διάφορα υποστηρικτικά έργα, όπως μονάδα αφαλάτωσης, δημιουργία μαρίνας, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, έργα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), πάρκινγκ, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά. Η συγκεκριμένη επένδυση, αν και είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί πλήρως έως το τέλος του 2017, καθυστέρησε. Αιτία οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη ματαίωσή της, με πρωτοβουλία περιβαλλοντικών οργανώσεων και ατόμων που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή. Τελικά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις εν λόγω προσφυγές, ανάβοντας το πράσινο φως για την επένδυση των σχεδόν 25 εκατ. ευρώ.

Η σύζυγος του κ. Μιχαλόπουλου, Βασιλική Πετρίδου

Ακολουθώντας μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο «Costa Navarino» (π.χ. μεταφορά δεκάδων ελαιόδεντρων από την Πελοπόννησο, σχεδόν αποκλειστική χρήση φυσικών υλικών από το έδαφος της Ιου κ.λπ.), ο κ. Μιχαλόπουλος δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ως προς την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού, καθώς είναι οπαδός της άποψης ότι η τουριστική εκμετάλλευση δεν μπορεί να αγνοεί και να μην προστατεύει τις φυσικές ομορφιές ενός τόπου. Κυρίως διότι αυτές είναι που συνδράμουν στην αναβάθμιση του νησιού, αλλά και του ποιοτικού τουρισμού.
Εκτός από την ξενοδοχειακή μονάδα, τη μαρίνα και τη μονάδα αφαλάτωσης, ο κ. Μιχαλόπουλος οραματίζεται και την κατασκευή αεροδρομίου που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους – κυρίως τον χειμώνα, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ήδη την περασμένη Πέμπτη οι μελετητές επισκέφθηκαν τον δήμαρχο της Ίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να τους παρουσιάσουν το συνολικό σχέδιο στην πλήρη του έκταση. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται ότι το σχέδιο θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Ίου, έτσι ώστε εν συνεχεία να κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο Ανάπτυξης για την έκδοση των σχετικών αδειών.
«Πράγματι, η κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου θα βοηθήσει πολύ στις ανάγκες των κατοίκων, ειδικά εκείνων που μένουν μόνιμα στην Ιο και τον χειμώνα. Είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αποκτήσει το νησί κάποια στιγμή στο μέλλον ένα μικρό αεροδρόμιο το οποίο να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιου», επισημαίνει η κυρία Πετρίδου.

Ο κ. Μιχαλόπουλος και η σύζυγός του έχουν συμβάλει καθοριστικά στη φύτευση περισσότερων από 55.000 δέντρων στο νησί, από τα οποία 8.500 είναι ελιές, δηλαδή δέντρα που ανήκουν στην τοπική βιοποικιλότητα – εκτός από τους φοίνικες που έχουν μεταφερθεί εκεί. Θέλοντας να ανακουφίσουν το νησί από το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο εντοπίζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με ειδικές κατασκευές συλλέγουν 5 εκατομμύρια λίτρα βρόχινου νερού σε μεγάλες δεξαμενές για να ποτίζονται τα δέντρα αλλά και να προστατεύονται από πυρκαγιές. Ταυτόχρονα το ζεύγος Μιχαλόπουλου οργανώνει δραστηριότητες που αναδεικνύουν τις κρυφές ομορφιές του νησιού, με συχνές εκδρομές ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την παρθένα φύση της ενδοχώρας, δίνοντας άλλη διάσταση στις διακοπές τους.

Οι Μιχαλόπουλοι έχουν φτιάξει σε διάφορα μέρη της Ίου μποστάνια, όπου οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάζουν παραδοσιακά φαγητά από φρέσκα προϊόντα σε ειδικές πέτρινες κατασκευές.
«Δεν θέλουμε να ανταγωνιστούμε τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Εμείς αγαπάμε την Ιο και θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει αυτό το υπέροχο νησί. Θέλουμε ο τουρίστας που την επιλέγει, να μπορεί να έρχεται τους περισσότερους μήνες του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι. Θέλουμε π.χ. να αναδείξουμε τον προϊστορικό οικισμό Σκάρκου που είναι εξαιρετικός», επισημαίνει η κυρία Πετρίδου.

Το who is who και ο αλγόριθμος με τα νομίσματα και τη διαφορά ώρας

Ο «Αρχοντας της Ιου», όπως εύστοχα αποκαλούν ορισμένοι τον κ. Μιχαλόπουλο, γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1962. Από τα εφηβικά του χρόνια έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο καράτε. Σε πολύ νεαρή ηλικία επίσης κέρδισε μια άλλου τύπου διασημότητα ως «ο Χρηματιστής με το άγγιγμα του Μίδα». Τη δεκαετία του 1980-1990, ο Αγγελος Μιχαλόπουλος κατάφερε να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε ως όραμα ζωής, δηλαδή όσοι εργάζονται στη Wall Street να έχουν ετήσιες απολαβές της τάξης των 10 εκατ. δολαρίων.  Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, έφυγε στα 18 του για την Αμερική. Στην αρχή ασχολήθηκε με τις χρηματαγορές, προκειμένου να καλύψει το κόστος των σπουδών του, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κορνέλ. Αφοσιώθηκε στον συγκεκριμένο τομέα ως επαγγελματίας μετά την αποφοίτησή του, το 1984.

Οι πρώτες του απόπειρες στη Wall Street γνώρισαν παταγώδη αποτυχία, καθώς τον πρώτο χρόνο έχασε 23.000 δολάρια από το αρχικό κεφάλαιο των 30.000 δολαρίων που είχε εξασφαλίσει από την οικογένειά του. Ομως, στη συνέχεια κατόρθωσε να ξεπεράσει ακόμη και την πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη και έως το 1986 να θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους boοker της Wall Street. Λέγεται μάλιστα πως επινόησε έναν δικό του αλγόριθμο και εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ώρας μεταξύ των παγκόσμιων αγορών κατάφερε να πετυχαίνει κέρδη που άλλοι χρηματιστές δεν είχαν καν φανταστεί και τα οποία οι φίλοι του εκτιμούν σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Το beach bar «Free» στην παραλία του Μυλοπότα της Ιου

Στα 32 του ήδη διαχειριζόταν κεφάλαια που ανέρχονταν σε 27 εκατ. δολάρια. Ηταν η περίοδος που αποφάσισε να επεκταθεί στη λονδρέζικη αγορά των προθεσμιακών συναλλαγών με στόχο να υπερβεί το κεφάλαιο των 500 εκατ. δολαρίων. Στον κλάδο των επενδύσεων ο κ. Μιχαλόπουλος δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια και, όπως είχε πει στο «ΘΕΜΑ» παλαιότερα, το κίνητρό του είναι απλώς ότι «αγαπάω τη δουλειά μου και δεν νομίζω πως θα κάνω ποτέ κάτι άλλο. Κάνω πράξεις σε 18 διαφορετικές χώρες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Αγοράζω και πουλάω μέσω υπολογιστών. Ασχολούμαι με ομόλογα, μετοχές και εμπορεύματα».

Αξιοσημείωτο είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sunday Times» στις 23 Δεκεμβρίου του 1990, στο οποίο γίνεται αναφορά στον «Ελληνα χρηματιστή που εργάζεται 18 ώρες το 24ωρο χωρίς να σταματά ούτε για φαγητό. Στη διάρκεια αυτών των ωρών άλλαξε τρεις μπλούζες από τον ιδρώτα που έτρεχε, λόγω της αγωνίας για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών». Σύμμαχος  και συμπαραστάτης του Αγγελου Μιχαλόπουλου στην προσπάθειά του να κατακτήσει τις χρηματιστηριακές αγορές αλλά και σήμερα πλέον στο «όραμα της Ιου» είναι η σύζυγός του Βασιλική Πετρίδου, της γνωστής οικογένειας Πετρίδη με τη μεγάλη παράδοση στην εμπορία υποδημάτων. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 20 ετών. Εκτοτε είναι συνέχεια μαζί επί 32 χρόνια. Έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά -τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι,- τρίδυμα και δίδυμα, ηλικίας 23 και 19 ετών αντίστοιχα. Η αγάπη του κ. Μιχαλόπουλου για την Ιο προέκυψε το 2003 σε ένα ταξίδι που έκανε με τη σύζυγό του, όταν είδαν για πρώτη φορά τις παρθένες φυσικές ομορφιές του νησιού και καταγοητεύτηκαν.

 

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους φονιάδες!

Δημοσιεύτηκε

στις

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση
98 Shares

Την επικήρυξη των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται, θα δοθεί αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών της ληστείας μετά φόνου.

Η ανακοίνωση:

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Πηγή: enikos.gr

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 3.197 νέα κρούσματα και 52 θάνατοι

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιός
16 Shares

Πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 3.197  νέα κρούσματα, 52 θανάτους σε 24 ώρες και 732 διασωληνωμένους.

Από αυτά, 125 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 54 στο Ηράκλειο, 13 στο Λασίθι, 15 στο Ρέθυμνο και 43 στα Χανιά. 

Αναλυτικά:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.197, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 367.076 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.617 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.141 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 732 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.216 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 294 (ημερήσια μεταβολή -23.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 364 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

κορονοιός
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 68χρονης στην Πέλλα: Προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο και όχι από θρόμβωση

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
34 Shares

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε και σήμερα (11.05.2021) βγήκε το πόρισμα για το θάνατο της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, λίγο αφού έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Παρών κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης, ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια, ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι η 68χρονη πέθανε έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων.

«Προς το παρόν η αρχική εκτίμηση και μάλιστα σε απόλυτη συμφωνία με την συνάδελφο που έκανε την νεκροψία-νεκροτομή είναι πως η 68χρονη έφυγε από ισχαιμία μυοκαρδίου, όμως θα διερευνηθεί περαιτέρω καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις για να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Όσο για το αν η ισχαιμία μυοκαρδίου είναι παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα μελετάται η διαδικασία της τέταρτης φάσης που βρίσκονται τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα.

Κάθε επιπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και οι ιστολογικές-τοξικολογικές. Οι ιστολογικές θα δώσουν όλες τις απαντήσεις», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων.

εμβόλιο
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα ταξιδεύουμε από και προς Κρήτη από τις 14 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε

στις

πλοίο
47 Shares

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα επόμενα βήματα που θα γίνουν προς την κανονικότητα μετά και το άνοιγμα των σχολείων.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτραπούν από την Παρασκευή 14/5 στις 6 το πρωί, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ενδέχεται να είναι διαφορετικές οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ενδοχώρα και για τα ταξίδια στα νησιά.

Για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, -αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Τι θα ισχύει για μετακίνηση στα νησιά

Για μετακίνηση στα νησιά ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

 

SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.

Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Πηγή: skai

πλοίο
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Στην αγκαλιά της γιαγιάς το 11 μηνών μωρό – Έπνιξαν τη μητέρα με μαξιλάρι | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Γλυκά Νερά
572 Shares

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών που φέρονται να βασάνισαν και να δολοφόνησαν διά στραγγαλισμού μία 20χρονη κοπέλα δίπλα στο 11 μηνών μωρό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Νωρίτερα είχαν σκοτώσει και τον σκύλο της οικογένειας κρεμώντας τον στα κάγκελα του σπιτιού, για να μην γαυγίσει και αντιληφθούν οι γείτονες τι συνέβαινε.

Ποια είναι η 20χρονη κοπέλα

Η γυναίκα ήταν μόλις 20 ετών, βρετανικής καταγωγής και βρέθηκε στη σοφίτα του σπιτιού στο οποίο είχαν πρόσφατα μετακομίσει με τον σύζυγό της και το μωρό τους. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και κατά πληροφορίες την έπνιξαν με μαξιλάρι.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς η γυναίκα φέρεται να βασανίστηκε πριν την πνίξουν με μαξιλάρι ενώ ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένος στα κάγκελα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το ζευγάρι είχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή και στο σπίτι δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Οι δράστες μπήκαν τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας από τη μπαλκονόπορτα και, σύμφωνα με δήλωση του συζύγου της άτυχης 20χρονης, αφού τον έδεσαν, πήραν μέσα από το σπίτι 10.000 ευρώ και κοσμήματα περίπου ίδιας αξίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σύζυγος, κατάφερε κάποια στιγμή να κινηθεί αν και ήταν δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του το τηλέφωνό του, καλώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

 

Στις 6 το πρωί αντιλήφθηκε η γειτονιά την αναστάτωση

Μόλις το πρωί, στις 6 τα ξημερώματα, αντιλήφθηκαν στη γειτονιά στα Γλυκά Νερά, πως κάτι συνέβη δίπλα στα σπίτια τους. Όταν έφτασαν στην περιοχή τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα κατάλαβαν οι περίοικοι πως έχει σημάνει συναγερμός στη γειτονιά τους. Στο σημείο βρίσκεται πλέον και κλιμάκιο της σήμανσης ώστε να ερευνήσει για δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και τυχόν γενετικό υλικό που να άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Με συγγενείς το 11 μηνών βρέφος της 20χρονης

Το μωρό της οικογένειας επέστρεψε από το νοσοκομείο στα Γλυκά Νερά στα χέρια των συγγενών του.  Αρχικά το μωρό, που όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, επέστρεψε στην περιοχή στα χέρια των συγγενών του.

 

«Ληστεία μετά φόνου» – Δηλώσεις από την αστυνομία

Για σοβαρότατο έγκλημα κάνει λόγο, μιλώντας για τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, ο Σάκης Πασπαλάρης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής. «Πρόκειται για ένα σοβαρότατο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, για ληστεία και δολοφονία, με μία νεαρή γυναίκα να έχει δολοφονηθεί. Την υπόθεση τη χειρίζονται αρμοδίως οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι συνάδελφοί μου στην αστυνομία είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή» τονίζει ο κ. Πασπαλάρης.

Πηγή: reader

Γλυκά Νερά
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Λύθηκε το «μυστήριο» για την παράλυση 32χρονου μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
107 Shares

Σε υπερβολικό στρες οφείλονταν τελικά τα συμπτώματα που ανησύχησαν έναν 32χρονο και την οικογένειά του από τη Δυτική Αχαϊα, ο οποίος προ δεκαημέρου είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca και εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης.

Ο άνδρας εισήχθη στη νευρολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα παθολογικό εύρημα και το περιστατικό δεν έχει σχέση με το εμβόλιο για τον κορoνοϊό.

Σύμφωνα με το thebest.gr, προκλήθηκε από τον υπερβολικό φόβο για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει το εμβόλιο.

«Υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθέντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο» επισημαίνει στην εφημερίδα Γνώμη ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ, που χειρίστηκε το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:
AstraZeneca: Τι δεν πρέπει να κάνουμε πριν και μετά το εμβόλιο
Η κίνηση που διέλυσε κάθε αμφιβολία για την ασφάλεια του AstraZeneca
Τι λένε οι ειδικοί για τις θρομβώσεις και το εμβόλιο της AstraZeneca
Έκαναν κατά λάθος 6 δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε 23χρονη!

εμβόλιο
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap