Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρήστος Γιαλιάς: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε

στις

χρηστος γιαλιας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια -συνήγορου της οικογένειας του επιχειρηματία- μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον πρόσφατα δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά.

Οι δράστες όπως φαίνεται είχαν μελετήσει πάρα πολύ καλά τις κινήσεις τους. Ήξεραν το καθημερινό πρόγραμμα του επιχειρηματία και «χτύπησαν» εκεί που δεν τους περίμενε.

Τριάντα δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο χρειάστηκαν για να εκτελέσουν τον επιχειρηματία και να πυρπολήσουν το αυτοκίνητό του εξαφανίζοντας παράλληλα κάθε ίχνος που θα μπορούσε να τους προδώσει.

Οι δράστες ήταν μεθοδικοί και είχαν κάνει πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής που έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τον επιχειρηματία. Μάλιστα η ταχύτητα με την οποία ολοκλήρωσαν το σχέδιο τους και εξαφανίστηκαν φανερώνει πως ήξεραν καλά την περιοχή και τα στενά διαφυγής τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων, το ενδεχόμενο διασύνδεσης με άτομα της Ελληνικής μαφίας, φαίνεται πως απομακρύνεται από το παζλ των ερευνών σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Οι Αρχές προσανατολίζονται στις επαφές που είχε αναπτύξει ο επιχειρηματίας στην γειτονική Αλβανία καθώς διατηρούσε και εκεί επιχειρήσεις.

Η οικογένεια του θύματος μέσω του δικηγόρου της, ζητά να διερευνηθεί το περιβάλλον μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον επιχειρηματία.

«Οι κωμικού περιεχομένου εμφανίσεις της, με τους λυγμούς, τις λιποθυμίες και τις τάσεις αυτοκτονίας έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής στους συγγενείς του αείμνηστου θύματος… Αυτές οι υπερβολικές αντιδράσεις δημιουργούν υποψίες στην οικογένεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί και θα ζητήσουν από την ΥΔΕΖΗ να διερευνήσει πολύ σοβαρά το κοινωνικό της περιβάλλον», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας.

«Η δολοφονία του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα, πιο πιθανό είναι να έχει κάποια προσωπική διαφορά με κάποιον που πλήρωσε ένα συμβόλαιο θανάτου, και το εκτέλεσαν οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι που λειτούργησαν με περίεργο τρόπο. Έκαψαν το αυτοκίνητο, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ξεσπά ο γιος του επιχειρηματία: «Γιατί να το περνάω για δεύτερη φορά;»

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίζεται ο γιος του επιχειρηματία, ο οποίος μέσα σε διάστημα 6 μόλις ετών είδε και τους δύο γονείς του να πέφτουν θύματα εν ψυχρώ δολοφονίας.

Ήταν το 2018 όταν η πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά και μητέρα του Γιώργου δολοφονήθηκε στα σκαλιά του σπιτιού της στην Μάνδρα. Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή στην αυλή τους σπιτιού έπειτα από δύο σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Γιατί να το περνάω όλο αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά; Γιατί δύο φορές, γιατί;», είπε ο γιος του Χρήστου Γιαλιά.

Σύμφωνα με την Αρχές, κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς οι αλλοδαποί δράστες πίστευαν ότι έχει χρήματα πάνω της. Στην τσάντα της ωστόσο υπήρχε μόνο ένα ρολόι.

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από το περιβάλλον του επιχειρηματία, αλλά και από δύο φίλους του, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ