Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Γιατί καθυστερούν να μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

βενζινη_καυσιμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
85 Shares

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όμως οι πληρωμές των χρημάτων, που φτάνουν έως και τα 100 ευρώ δεν έχουν γίνει.

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων που κοιτούν ξανά και ξανά την αίτησή τους, προκειμένου να δουν αν απορρίφθηκε για κάποιο λόγο η αίτησή τους στο vouchers.gov.gr ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων. Υπάρχει μόνο ένα ασαφές εντός ολίγων ημερών.

Συγκεκριμένα γράφει, «εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)».

Για παράδειγμα μία αίτηση που έγινε στην πλατφόρμα την Τετάρτη παραμένει το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα».

Προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για την καταβολή των χρημάτων στην τράπεζα ή στην έκδοση της ψηφιακής κάρτας δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Ο «κόφτης» της φορολογικής δήλωσης

Αν δεν λάβετε τα χρήματα της επιδότησης, ενώ πληρείται όλα τα κριτήρια, ίσως ο λόγος για αυτό να είναι η φορολογική δήλωση. Βασική προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλλει στο σύστημα την φορολογική του δήλωση για το 2021. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή της δήλωσης είναι η 30η Αυγούστου, ενώ για το Fuel Pass 2 η 1η Σεπτεμβρίου.

Τα στάδια της αίτησης

Μετά την αίτησή σας ΕΔΩ, εισερχόμενοι στην πλατφόρμα θα ενημερώνεστε για την κατάστασή της. Συγκεκριμένα τα στάδια είναι τα εξής:

  1. Επεξεργασία από δικαιούχο
  2. Απορριφθείσα
  3. Υπό έλεγχο
  4. Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα
  5. Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα
  6. Εγκριθείσα

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr

Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού;

Στο τελευταίο στάδιο τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί είτε στην τράπεζα είτε στην ψηφιακή κάρτα.

Πηγή: dikaiologitika

βενζινη_καυσιμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap