Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε οι αιτήσεις για πετρέλαιο, καυσόξυλα, φυσικό αέριο και πέλλετ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν και φέτος επίδομα θέρμανσης για δαπάνες αγοράς πετρελαίου, φωτιστικού πετρελαίου για σόμπες, φιάλες υγραερίου, καυσόξυλα ή πέλλετ ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο μήνα.

 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η υποβολή αίτησης στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ MyΘέρμανση(https://www.aade.gr/mythermansi).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να υποβάλλουν την αίτηση προκειμένου να δουν αν είναι δικαιούχοι και μετά να προχωρήσουν στη διαδικασία για την υποβολή των παραστατικών.

Με την είσοδο στο σύστημα και με τους κωδικούς του taxisnet γίνεται η υποβολή της αίτησης και αυτά που χρειάζονται είναι το ΑΦΜ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας, η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Με βάση τα στοιχεία που αντλούνται αυτομάτως από το taxis ο αιτών παίρνει άμεσα την απάντηση αν το αίτημα εγκρίνεται οπότε εντάσσεται απευθείας στο μητρώο δικαιούχων και μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποβολή των παραστατικών ή αίτηση απορρίπτεται αν δεν πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια.

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα Θέρμανσης

Απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση την απόφαση Α.1156/3.11.2022 (ΦΕΚ Β’ 5646).

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Πηγή: ienergeia

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ