Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι θα εξοικονομήσετε 450 ευρώ το χρόνο από από τα έξοδα του νοικοκυριού

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο οικολογικός σχεδιασμός των ηλεκτρικών συσκευών δίνει τη λύση στην εξοικονόμηση στο σπίτι, όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή μελέτη που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Η γραμμή της πολιτικής της ΕΕ, η οποία υπαγορεύει πλέον την κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν ένα τέτοιο προϊόν –που βρίσκεται δηλαδή στην κορυφή της ενεργειακής ετικέτας- και να εξοικονομήσουν μέχρι και πάνω από 450 ευρώ κάθε χρόνο από τα έξοδα του νοικοκυριού τους.

Η υψηλότερη τιμή των εν λόγω προϊόντων, μάλιστα, έχει προσμετρηθεί στους υπολογισμούς, αποδεικνύοντας ξεκάθαρο οικονομικό όφελος για τους καταναλωτές που θα αποφασίσουν να αγοράσουν οικολογικά σχεδιασμένες συσκευές. «Εκτός όμως από τα οικονομικά οφέλη, ο οικολογικός σχεδιασμός βοηθά και στην βελτίωση των καταναλωτικών προϊόντων, όπως το να είναι πιο αποδοτικά, πιο αθόρυβα και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» όπως αναφέρεται.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει, βέβαια, ότι η μελέτη υπολογίζει τις εξοικονομήσεις που αφορούν ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό, δηλαδή ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων, στο οποίο ζει ένα ζευγάρι με ένα παιδί. Οι κάτοικοι της έρευνας χρησιμοποιούν περίπου 20 συσκευές και 45 λαμπτήρες και η μεθοδολογία της μελέτης βασίζεται στον υπολογισμό του συνολικού κόστους αγοράς του συνόλου των συσκευών τους.

 

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ