παραλία Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Η ανάδειξη του αμμώδους τμήματος της παραλίας, προτεραιότητα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Shares

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, μέσα από την οποία γνωστοποίησε την απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ, σχετικά με την αξιοποίηση και ανάδειξη του αμμώδους τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου.

Στην συνεδρίαση μάλιστα, συμμετείχε πλήθος εξειδικευμένων επιστημόνων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, της 7/8/2020, κλήθηκαν και παραστάθηκαν οι κ.κ. Καθηγητές: Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης,  Θεοχάρης Τσούτσος, Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και Δίκαιος Τσερκέζος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τέθηκαν οι βάσεις δημιουργικής συνεργασίας  με σκοπό την αξιοποίηση και  ανάδειξη του αμμώδους τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου, με  γνώμονα τη διατήρηση του χαρακτήρα της παλιάς πόλης στην οποία  εντάσσεται. 

Διατυπώθηκε η αμοιβαία παραδοχή ότι το παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου, αντιμετωπίζει προκλήσεις που αφορούν στην υπεράσπιση του χαρακτήρα του όσο και στην βιωσιμότητα της υποστήριξης του, κυρίως ως προς την ιδιότυπη συνθήκη της υψηλής εναλλαγής στην ένταση χρήσης μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού.

Τα χαρακτηριστικά του αμμώδους τμήματος  της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ρεθύμνου, επιτρέπουν την εφαρμογή ενός σύγχρονου υποδείγματος που αξιοποιεί ευέλικτες  και ευπροσάρμοστες χωρικές επεμβάσεις και τεχνολογίες με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού, σκοπεύει  να οδηγήσει στην ενίσχυση της εικόνας της πόλης ως βιώσιμος τουριστικός προορισμός, στην αξιοποίηση του αμμώδους τμήματος της παραλίας από τους κατοίκους και τους επισκέπτες αλλά και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας. 

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *