νδ συριζα

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Shares

Σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc, στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Επίσης, αποκαλύπτει στοιχεία για την επιθυμία ή μη για πρόωρες εκλογές αλλά και την πρόθεση εμβολιασμού των πολιτών, ενώ παρουσιάζεται η άποψη των πολιτών για τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας αλλά και τα μέτρα ενάντια στην επιδημία Covid-19.

Στην πρόθεση ψήφου μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Δημοσκόπηση MARC: Αγγίζει τις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόθεση εμβολιασμού βρίσκεται υψηλά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και φτάνει το 70%. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων.

Πρόθεση εμβολιασμού

To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αξιολόγηση μέτρων κορονοιου

Το 52,4% των πολιτών εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένο από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Αξιολόγηση μέτρων στήριξης

Το 55,8% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές.

Αξιολόγηση κυβέρνησης

Παρά ταύτα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 55,1%, θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης.

Ανασχηματισμός

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, περίπου 3 στους τέσσερις, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές αλλά εξάντληση της 4ετίας.

Τετραετία ή πρόωρες

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *