Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η οικογένεια του Γιαννάκη από το Ρέθυμνο είναι ένας «φάρος» για όλους μας! | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Τσουντάνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
2.9K Shares

Bάλθηκα να ψάξω ανθρώπους που δίνουν φως. Ανθρώπους που παλεύουν μεν και σίγουρα αντιμετωπίζουν σκοτάδια, όμως πάντα βρίσκουν εκείνη τη φωτεινή πύλη στο τέλος του τούνελ και δίνουν μαθήματα ζωής. Η ιστορία του Γιάννη Τσουντάνη, μπορεί να είναι σε κάποιους γνωστή και σε κάποιους άλλους άγνωστη. Σίγουρα για την πόλη του Ρεθύμνου είναι μία από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες αλλά και παράλληλα είναι συνυφασμένη με την λέξη πείσμα και δύναμη. Σε μια απολαυστική κουβέντα με τον Γαβριήλ και την Βάσω, τους γονείς του Γιάννη μιλήσαμε για όλα, τα όμορφα μα και τα άσχημα. Τα εύκολα μα και τα δύσκολα, ενώ για το τέλος μου επεφύλασσαν την πιο όμορφη έκπληξη.

Συνέντευξη στην Μαριάννα Τζιράκη για το Daynight.gr

Το ραντεβού μας, λόγω covid έγινε μέσω skype. Τα αγόρια της οικογένειας ήταν απασχολημένα και έτσι οι δυο γονείς ξέκλεψαν χρόνο για να κάνουμε την κουβέντα μας. Γαβριήλ και Βάσω δίπλα δίπλα στην οθόνη.

Πώς ξεκινάνε όλα;
Γ: Όταν γεννήθηκε ο Γιάννης. Από εκεί ξεκινάμε. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο και σίγουρα στην αρχή δεν γνωρίζαμε τι έγινε. Απλά όταν γεννήθηκε, δεν έκλαψε. Τότε το καταλάβαμε. Δεν ανέπνευσε καλά μάλλον.  Ο Γιαννάκης μπήκε στην εντατική κατευθείαν και οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι. Ήμασταν στο Ηράκλειο. Τον αεροβαφτίσαμε. Παρόλα αυτά καταφέραμε και βρήκαμε βοήθεια για να πάμε στην Αθήνα και από εκεί ξεκίνησε το «ταξίδι». Ο Γιάννης όμως τα κατάφερε. Από τότε βέβαια έχουν γίνει αρκετά χειρουργεία και επεμβάσεις και ακόμα ο Γιάννης έχει ένα δρόμο μακρύ μπροστά του, με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα.

Βάσω, ποια τα συναισθήματα και οι σκέψεις μιας μαμάς που καλείται να βρει ακόμα περισσότερη δύναμη για ένα τέτοιο απαιτητικό ρόλο;
Β: Τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα καθώς το μόνο που μας ενδιέφερε  ήταν και το βασικότερο:  Ο Γιάννης έπρεπε  να ζήσει. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο περιθώριο. Αυτό. Για μένα είναι δώρο ο Γιάννης. Ξυπνάω, τον κοιτάω και νιώθω γεμάτη.  Είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει τις έγνοιες που έχουμε εμείς . Ο κόσμος του σίγουρα είναι πιο χαρούμενος από τον δικό μας. Η αρχή ήταν δύσκολη. Όσο όμως περνούσε ο καιρός, άρχισα να προσαρμόζω τα δικά μου δεδομένα στο πρόγραμμα που είχε ανάγκη εκείνος και ειλικρινά αν και είναι ένας συνεχής αγώνας, πάντα μαθαίνω δίπλα του. Βασικά, όταν έχεις ένα ζήτημα δεν κοιτάς τα γύρω γύρω. Ούτε καν προλαβαίνεις να νιώσεις. Το ζήτημα είναι να ζήσει το παιδί σου.


Πώς ανταπεξήλθατε σαν ζευγάρι μέσα σε αυτήν την διαδικασία;  Θέλω να πω, υπάρχουν ζευγάρια που δεν καταφέρνουν να έχουν κοινή πορεία στα προβλήματα. Τι έγινε με την δική σας περίπτωση;
Γ:Ο άνθρωπος από την φύση του έχει ένα ένστικτο επιβίωσης. Θέλει να έχει ελευθερίες και να μην νιώθει ότι θα σκλαβωθεί. Όταν έρχεται ένα τέτοιο παιδί στη ζωή σου, αυτόματα αλλάζουν όλα σου τα δεδομένα. Όλες οι μελλοντικές σκέψεις που είχες μέχρι χθες. Αλλιώς σκεφτόσουν σίγουρα. Καταλαβαίνω τα ζευγάρια που περνάνε πολύ δύσκολα, καταλαβαίνω ζευγάρια που χάνουν τον εαυτό τους, το «είναι» τους. Ακόμα και αυτούς που έχουν χωρίσει. Δεν το συμμερίζομαι, αλλά το κατανοώ και πίστεψέ με, όλα αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει πολλά ζευγάρια. Ο καθένας μας έχει τοποθετήσει κάπου τον εαυτό του σε 20 χρόνια από τώρα. Τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν όμως, και ίσως τα πράγματα να γίνουν δύσκολα. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό.

Β: Η ζωή με ένα τέτοιο παιδί σε οδηγεί στο να συνειδητοποιήσεις ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που μπορεί να σε κάνουν ευτυχισμένο και όχι τα υλικά αγαθά.

Όση ώρα μιλούσαμε στο skype, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο στις απαντήσεις και αυτό που παρατήρησα είναι πως μεταξύ τους πάνω απ’ όλα υπήρχε σεβασμός. Ο Γαβριήλ παραδέχτηκε ότι η γυναίκα του εκτός από σούπερ μαμά, είναι μία κοκέτα γυναίκα που καταφέρνει να χαμογελάει ενώ η Βάσω αντίστοιχα δεν σταμάτησε να λέει ότι ο Γαβριήλ είναι το στήριγμά της. Δυστυχώς στις εποχές μας, τα αγαπημένα ζευγάρια μου έχουν λείψει. Περίεργες οι εποχές, περίεργοι και οι άνθρωποι. Λείπει το «μαζί». Δεν γινόταν λοιπόν να μην ρωτήσω πότε γνωρίστηκαν.

Σε τι ηλικία γνωριστήκατε;
Β: Γνωριστήκαμε όταν εγώ ήμουν 20 χρονών. Το 2001. Μεγαλώσαμε μαζί με τον Γαβριήλ.
Γ: Εγώ την μεγάλωσα!

Μία καλοκουρδισμένη ομάδα θα σκεφτόταν κανείς. Και όμως, αναρωτιέμαι πώς αυτοί οι γονείς ισορροπούν μεταξύ της θετικής και της αρνητικής πλευράς. Σε μια χώρα όπου η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί ανθρώπους με τα πιο απλά ζητήματα, πώς βρίσκει κανείς τον τρόπο να παλεύει με θηρία;
Γ: Κοίταξε να δεις, την γραφειοκρατία δεν μπορείς να την ξεπεράσεις, αλλά μπορεί να βοηθήσουν οι γνωριμίες, η επιμονή και η υπομονή. Εμείς, προσπαθούμε να τα ακολουθούμε και τα τρία. Έχουμε πασχίσει πολύ και δεν σου κάνω πλάκα, έχουμε μιλήσει σε πολλά ΙΚΑ της Ελλάδος  και τους υπαλλήλους τους. Έχουμε περάσει ατελείωτες επιτροπές. Είναι πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις. Ειδικά όταν το 2008 η Ελλάδα της κρίσης, μας έφερε ακόμα περισσότερες δυσκολίες, αλλά και ακόμα περισσότερο φόβο. Ένας κυκεώνας που δεν ξεπεράστηκε εύκολα και ας μην γελιόμαστε, συνεχίζεται και μάλλον θα συνεχίζεται.

Πώς αντλείς δύναμη μέσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα και με τόσους εξωτερικούς παράγοντες να επιβαρύνουν την κατάσταση;
Γ: Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν σου επιτρέπουν να ψάξεις, να χτυπήσεις πόρτες, να βρεις εναλλακτικές λύσεις. Θέλει πολλή δύναμη και υπάρχουν γονείς που είναι εξουθενωμένοι. Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές συμβαίνει και σε εμάς. Η Βάσω καθημερινά έχει 2 θεραπείες, εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες. Εκείνη τον πηγαινοφέρνει. Και έχει ακόμα και τα άλλα 2 αγόρια, τον Μανώλη και τον Παναγιώτη.

 

Βάσω πώς την βιώνεις εσύ αυτήν την κατάσταση;
Β: Βρίσκεις την ισορροπία όταν τα μοιράζεσαι. Εγώ ας πούμε έχω αναλάβει αυτό το κομμάτι αλλά στα ιατρικά του Γιάννη, που εγώ καταβάλλομαι πάρα πολύ, έχω τον Γαβριήλ που είναι πάντα εκεί να τα λύσει και να τα αντιμετωπίσει. Είναι η σιγουριά μου ότι πάντα θα βρει το καλύτερο για τον Γιάννη. Στους γιατρούς είναι πάντα εκεί. Άσε που αν δεν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση ο Γιάννης να μην τον αναζητά. Είμαστε ομάδα και όλα τα έχουμε μοιράσει

Γαβριήλ, πώς ήρθε η ανάγκη να μπεις πιο ενεργά στους συλλόγους και να βοηθάς άλλες παρόμοιες οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες;
Γ: Κάποιοι γονείς δεν τα καταφέρνουν, και τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι έπρεπε να αλλάξει ο ρόλος μου, όπως και έγινε. Ήθελα να βρω τρόπους και λύσεις ακόμα και για εκείνους τους γονείς που δεν τα κατάφερναν. Να βρω τρόπο να τους δείξω ότι δεν τέλειωσε η ζωή μας, ούτε όπως πολλοί πιστεύουν ότι «σκλαβωθήκαμε». Ναι, μπορεί να άλλαξε η ζωή μας, δεν άλλαξε όμως ρότα, το ταξίδι συνεχίζεται!

Είπα ότι θα γίνω μέλος σε όσους συλλόγους μπορώ. Στον σύλλογο του ειδικού σχολείου, όπου είμαι 10 χρόνια. Επίσης, είμαι στον  Σύλλογο Παιδιών με Αυτισμό 9 χρόνια. Νομίζω ότι μέσα από αυτό, προσπαθώ να δείξω και στους άλλους γονείς ότι είμαστε εδώ και βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Από υλικά αγαθά μέχρι το πιο απλό, μια συμβουλή. Είμαστε εδώ για τους γονείς που δεν αντέχουν την κατάσταση και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα παιδιά τους. Στον σύλλογο έχουμε πολλές δράσεις όπου απασχολούμε τα παιδιά επιμορφωτικά, και τα καλοκαίρια, αλλά και το χειμώνα. Έχουμε κάνει πολλά, που προφανώς δεν τα λέμε γιατί δεν είναι σκοπός μας να τα επιδείξουμε σαν κατορθώματά μας,  αλλά προσφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερο στα παιδιά αυτά.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τους γονείς και να προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις και για αυτούς, με  ομάδες γονέων κλπ. Το έχουν ανάγκη να ακούνε ιστορίες άλλων γονέων, να μάθουν πώς τα καταφέρνουν άλλοι, είναι μεγάλη στήριξη να μοιράζεσαι, να σε ακούνε άλλοι που ξέρουν πως νιώθεις.

 Αναγκαστήκατε να αλλάξετε κάτι από αυτά που θέλατε να κάνετε στην καθημερινότητά σας;
Γ: Από τότε που ήταν μικρός ο Γιάννης δεν σταματήσαμε τίποτα απ’ ότι κάναμε. Στην εκκλησία, στην καφετέρια,  στα εστιατόρια. Πάντα μαζί. Στην αρχή τους περισσότερους τους ξένιζε, ειδικά όταν ήταν μικρότερος που μπορεί να έκλαιγε λίγο, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε.

 

Ήταν εύκολη διαδικασία;
Γ: Όχι,  δεν ήταν εύκολο αλλά το καταφέραμε αδιαφορώντας. Μόνο έτσι μπορείς να το ξεπεράσεις. Και αν σκέφτεσαι ότι το κάνεις για το παιδί σου, σίγουρα το ξεπερνάς.

Πώς είναι τα αγόρια μεταξύ τους;
Γ: Όπως όλα τα αγόρια στην προεφηβεία, “αντάρτες”. Με τον Γιάννη έχουν μια πολύ δυνατή σχέση. Να ξέρεις όμως ένα πράγμα: τα παιδιά σήμερα σε ποσοστό 93% βλέπουνε και σε 7% ακούνε. Όποιος γονέας νομίζει ότι με το να συμβουλεύει μόνο, θα μάθει κάτι στα παιδιά του, είναι γελασμένος. Αν δεν σε βλέπουν να κάνεις πράγματα και να δίνεις το παράδειγμα στο 93%, δεν καταφέρνεις τίποτα. Το μυστικό για εμάς -έτσι κερδίσαμε, και έτσι κερδίζουμε καθημερινά είναι να βλέπουνε τα παιδιά μας τι κάνουμε. Όσο και να επιμένεις, να λες και να ξαναλες, το 7 % είναι πολύ λίγο. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε κάποια πράγματα και τα αγόρια μας παρατηρούν και καταλαβαίνουν. Ελπίζουμε ότι αυτό θα κάνουνε και στο μέλλον.

Φοβάσαι για το μέλλον;
Γ: Σίγουρα και εγώ και η Βάσω μεγαλώνουμε. Δεν ξέρεις πώς θα είναι τα πράγματα μετά. Δεν σταματάω στιγμή να το σκέφτομαι και για αυτό και προσπαθώ να βρω λύσεις για πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Δεν εφησυχάζουμε.

Βάσω, μίλησε μας για την σχέση των αγοριών. Συμμετέχουν στις δράσεις του Γιάννη;
Β:  Είναι η χαρά τους  να πάνε στο σχολείο του Γιάννη, το ΚΔΑΠ  και να τον συνοδεύσουν μέχρι τις δασκάλες του, «τα κορίτσια του». Τις γνωρίζουν και τους αρέσει πολύ να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αφορούν τον Γιάννη, ή να τρέξουν σε αγώνες για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είναι πάντα στο πλάι του.

Η μαμά Βάσω και η καθημερινότητα. Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική μέρα; Όχι βέβαια την τωρινή, λόγω covid. Μίλησε μας για το πιο νορμάλ πρόγραμμα.
Β: Εύκολο είναι! Από χρόνια το πάμε ομαδικά. Ξυπνάμε όλοι το πρωί και τρώμε πρωινό όλοι μαζί. Ο Γαβριήλ ετοιμάζει του Γιάννη μαζί με τα φάρμακά του. Ξέχασα να πω ότι ο Γιάννης ετοιμάζεται μόνο με τον Γαβριήλ. Είναι μια δική τους ιεροτελεστία. Αν το ξεχάσει ας πούμε ο Γαβριήλ, θα τον πάρει ο Γιάννης από το χέρι και θα τον πάει στην τουαλέτα για να ετοιμαστεί. Ή αν φύγει π.χ βιαστικά ο Γαβριήλ στη δουλειά γιατί είναι επείγον, όταν τον δει το μεσημέρι θα πρέπει π.χ να πλύνουν δόντια, αν δεν το έκαναν μαζί το πρωί, γιατί είναι κάτι που έχει παραλειφθεί από το πρόγραμμα του Γιάννη. Θα ετοιμαστούν μαζί, θα φάνε μαζί.

Εγώ φεύγω μετά με τα αγόρια να τα μοιράσω στα σχολεία. Στο αμάξι είτε μιλάμε είτε ακούμε μουσική γιατί αρέσει πολύ στον Γιάννη. Στο αυτοκίνητο βέβαια κάνουμε και το meeting της μέρας. Μόλις τελειώσει αυτό, θα πάω στο γραφείο του Γαβριήλ, όπου αναλαμβάνω τις εξωτερικές δουλειές. Το μεσημέρι έχουμε ορίσει ώρα που τρώμε όλοι μαζί. Αν ο Γιάννης πρέπει να φάει νωρίτερα, πάντα θα κάτσει δίπλα μας στο τραπέζι. Γύρω στις 3. Μετά σίγουρα υπάρχει κάποια θεραπεία αλλά έτσι, βάζω στο πρόγραμμα κάποιο μάθημα των άλλων 2 αγοριών. Ο μικρός μας, ο Παναγιώτης, συνήθως συνοδεύει τον Γιάννη στις θεραπείες του. Είναι ο βοηθός του, σαν το διδυμάκι του. Φροντίζω τα προγράμματα τους να είναι συνδυασμένα. Στο χειρόφρενο έχουμε διάφορα, γλυκά, σοκολάτες και στην διαδρομή τσιμπάμε το γεύμα μας. Κάνουν δραστηριότητες, μουσική, όλα. Και το απόγευμα το διάβασμα.

Ποια ήταν η τελευταία περιπέτεια του Γιάννη;
Γ: Ο Γιάννης είχε εκτεταμένη σκολίωση. Έπρεπε να κάνει ολική σπονδυλοδεσία,  ένα πάρα πολύ δύσκολο χειρουργείο και δεν το κάνει ο οποιοσδήποτε. Μας πήρε πολύ χρόνο και ψάξιμο και τα δημόσια νοσοκομεία δεν το αναλάμβαναν, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Δεν μας δόθηκε απάντηση ποτέ φαντάσου. Πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο πριν μερικούς μήνες και με την βοήθεια κάποιων ανθρώπων βρήκαμε τον τρόπο.

Πώς νιώθετε;
Γ: Δεν υπάρχει περιθώριο να νιώσεις. Για μένα στο μυαλό μου είναι πάντα η φράση «Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Πάμε». Υπάρχει μια δύναμη και από κάπου έρχεται, δεν ξέρω από πού. Ένα είναι όμως αυτό που θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους που είτε βιώνουν κάτι αντίστοιχο ή απλά θέλουν να εκφράσουν την στήριξή τους: Ο δρόμος είναι μπροστά. Ανάλογα με τον δρόμο, αλλάζεις ταχύτητα. Αν είναι άσφαλτος, ή αν είναι κακοτράχαλος. Πρέπει να προσαρμόζεσαι. Δεν υπάρχει «δεν μπορώ» και σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσω. Είναι μονόδρομος και το ξέρουμε. Θέλω να ορίζω εγώ πώς θα πηγαίνω στον δρόμο. Όσο μπορώ και έχω αντανακλαστικά, θέλω να ορίζω το αύριο.

Γαβριήλ, θα ήθελα να μας μιλήσεις σχετικά με το περιστατικό με το τηλεοπτικό σποτ της πρωινής εκπομπής στο Star και την σχετική σου ανάρτηση… (δείτε σχετικά ΕΔΩ)
Γ: Δεν με άγγιξε και πιστέψτε με δεν άγγιξε ούτε τον Γιάννη. Γιατί εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Υπάρχουν όμως άλλοι γονείς εκεί έξω που δεν τα καταφέρνουν και αυτό που έγινε σίγουρα τους επηρέασε αρνητικά. Σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία να μην σε πάρει από κάτω αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις να περάσει έτσι. Όταν χρειάζεται, πρέπει να μιλάς.

Σε ποιον έχει αδυναμία ο Γιάννης;
Β: Στον μπαμπά του εννοείται!
Γ: Ο Γιάννης είναι δικός μου!
Β: Πράγματι, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Γαβριήλ. Στα χειρουργεία του, μπαίνει πάντα με τον μπαμπά και όταν ανοίγει τα μάτια, «μπαμπά» λέει. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη. Είμαι πολύ χαρούμενη όταν βλέπω ανθρώπους να μου λένε “αχ είστε η μαμά του Γιάννη;” Είναι πολύ αγαπητό παιδί και από μωρό που ήταν, πάντα μαζί μου, από τα ψώνια μέχρι από περπάτημα. Πλέον, στον δρόμο όταν περπατάμε, πιο πολύς κόσμος χαιρετάει τον Γιάννη που τον ξέρει, παρά εμένα!

Στην αρχή του άρθρου σας μίλησα για μια έκπληξη που δεν ήταν άλλη από τον Γιάννη, ο οποίος μετά την συζήτησή μας, ήρθε και κάθισε στην αγκαλιά της Βάσως, έπαιξε με το γιουκαλίλι του και άρχισε να μου στέλνει φιλιά. Η ώρα ήταν περασμένη και έπρεπε η οικογένεια να συνεχίσει το γεμάτο της πρόγραμμα, αν και με καραντίνα. Μια ζωή γεμάτη! Αυτό εύχομαι στην οικογένεια Τσουντάνη που άνοιξαν τις καρδιές τους και με γέμισαν με την αισιοδοξία τους και την ψυχική τους δύναμη 🙂

Τσουντάνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο στο Ρέθυμνο: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Δημοσιεύτηκε

στις

ρεθυμνο
23 Shares

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 58χρονου οδηγού, ο οποίος να σημειωθεί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο οδηγός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ κινούνταν επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα τραυματισμένος.

Άμεσα στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε από τον περαιτέρω έλεγχο των ανδρών του Λιμενικού Σώματος που χειρίζονταν το συμβάν, ο τραυματισμένος άνδρας στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από  το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ρεθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πότε ανοίγει ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

τουρισμός
6 Shares

Το άνοιγμα το τουρισμού τις προσεχείς ημέρες δεν σημαίνει πως ξεκινά η τουριστική περίοδος επί της ουσίας. Αυτό επισημαίνουν όλοι σχεδόν οι τουριστικοί παράγοντες, με τους Ρεθεμνιώτες πράκτορες να μιλούν για ουσιαστικό άνοιγμα από τις 24 Ιουνίου και μετά.

Όμως, αυτή η ημερομηνία, δίδεται με ένα βασικό «αν και εφόσον» που αφορά στην υγειονομική κατάσταση της χώρας και στην ένταξη της τουριστικής μας αγοράς στις χαρακτηρισμένες «πράσινες περιοχές», δηλαδή, στους ασφαλείς προορισμούς. Σήμερα είμαστε στο «πορτοκαλί», γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά και με πολλά ερωτηματικά.

Στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, πάντως, καταγράφεται η αύξηση του ενδιαφέροντος από την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά, που αντανακλά σε πολλές νέες κρατήσεις που κάνουν πράκτορες και ξενοδόχους να χαμογελούν, έστω και συγκρατημένα. Οι ελπίδες τους είναι να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και να έχει αντιστραφεί το κλίμα του φόβου σε τάση για διακοπές και χαλάρωση μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, που έχει περάσει ολόκληρη η υφήλιος και ειδικά οι χώρες, από τις οποίες προσδοκούμε τουριστικά οφέλη.

«Οι κρατήσεις για την επικείμενη σεζόν έχουν αρχίσει να καταγράφονται σε καλά νούμερα» είπε στο «Ρ» ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου κ. Στράτος Μπερέτης, επισημαίνοντας πως «ξεκίνησαν κρατήσεις ακόμα και από αγορές που ήταν μέχρι τώρα κλειστές, όπως η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία. Όμως το ουσιαστικό ενδιαφέρον είναι να έρθουν να κάνουν διακοπές από τα μέσα Ιουνίου και μετά.»

Όπως ο ίδιος τόνισε στην εφημερίδα μας, οι τουριστικοί παράγοντες έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στους εμβολιασμούς ώστε η χώρα να βγει από «πορτοκαλί ζώνη» με την αγωνία να είναι ακόμα πιο έντονη για την Κρήτη, η οποία ως προορισμός παραμένει στην «κόκκινη» ζώνη, δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά απαγορευτικά τα ταξίδια προς το νησί μας. «Μόνο αν η Ελλάδα περάσει στην πράσινη ζώνη, θα δούμε να ξεκινά η σεζόν» τόνισε ο κ. Μπερέτης και συμπλήρωσε, ότι «από 24 Ιουνίου και μετά θα ξεκινήσει δυνατά η τουριστική περίοδος. Όχι πιο πριν.»

ΥΨΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΒΙΛΕΣ

Μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, το ξεκάθαρο είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου, που θέλει να κάνει διακοπές, ενδιαφέρεται για ενοικίαση κατοικίας με ιδιωτική πισίνα. Οι επίδοξοι επισκέπτες του Ρεθύμνου, βλέποντας και το συνεχόμενο «κόκκινο» του Κρητικού χάρτη, λόγω των πολλών κρουσμάτων, οδηγούνται στο να ζητούν βίλες με πισίνα, προκειμένου να ξεκουραστούν με ασφάλεια σε χώρους, στους οποίους δεν θα επικρατεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός που συνάδουν με τον λεγόμενο μαζικό τουρισμό στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την πράκτορα τουρισμού πολυτελούς κατοικίας κ. Βάλια Κόκκινου, υπάρχει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για βίλες. Ωστόσο, ο προβληματισμός των πελατών παραμένει έντονος, σύμφωνα με την ίδια, καθώς όπως είπε «δεν έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα πτήσεων και δεν ξέρουμε πως θα κυλίσουν τα δεδομένα της πανδημίας. Οι χώρες δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν τα ταξίδια προς της Ελλάδα, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Έχουμε κρατήσεις αλλά προς το παρόν είμαστε στην αναμονή».

Η κ. Κόκκινου, πιστεύει, πως ο τουρισμός της βίλας φέτος θα καταλήξει σε ένα ποσοστό 60% σε σχέση με την κίνηση του 2019, δηλαδή, θα κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα.

ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στο μεταξύ οι τουριστικοί παράγοντες, φαίνεται, πως υπέστησαν «σοκ» από τα αποτελέσματα του περιβόητου «πειράματος της Ρόδου» με τους 189 Ολλανδούς τουρίστες.

Ειδικότερα, ονομάστηκε «πείραμα» και προέβλεπε την φιλοξενία 200 ατόμων για 8 μέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο all inclusive. Μεταξύ των προβλεπομένων ήταν η απαγόρευση του μπάνιου στην θάλασσα, ενώ οι 189 Ολλανδοί που τελικά ανταποκρίθηκαν, είχαν στην διάθεση τους τρεις πισίνες του ξενοδοχείου που τους φιλοξένησε.

Οι Ολλανδοί έφυγαν ευχαριστημένοι. Μεταξύ αυτών και οι 4 που τα rapid test κατέδειξαν θετικότητα στον κορωνοϊό μετά το πέρας των διακοπών τους, αλλά η μοριακή εξέταση τους έδειξε πως τελικά ήταν «καθαροί» και όλοι πήραν «βαθειά ανάσα».

(στη θάλασσα απαγορεύτηκε) και δεν θα έβγαιναν από τον περίβολο του ξενοδοχείου. Το πείραμα εκτελέστηκε και οι 189 Ολλανδοί φιλοξενήθηκαν και έφυγαν ευχαριστημένοι. Ειπώθηκε, λοιπόν, πως το πείραμα πέτυχε, διότι οι Ολλανδοί, έφυγαν ευχαριστημένοι από τις διακοπές τους στην όμορφη και φιλόξενη Ρόδο, την οποία ολίγο χάρηκαν καθώς όλα ήταν κλειστά και βεβαίως λόγω του συστήματος all inclusive.

Όταν, όμως, μετρήθηκαν «τα κουκιά» οι εντυπώσεις μετριάστηκαν. Σχεδόν κατέρρευσε κάθε αισιόδοξη πτυχή αυτής της ιστορίας. Και τούτο, διότι οι υπολογισμοί έδειξαν αρνητικά κέρδη! Συγκεκριμένα, το πείραμα κόστισε 399 ευρώ στον κάθε Ολλανδό τουρίστα, που έμεινε στο ξενοδοχείο της Ρόδου 8 ημέρες, χωρίς περιορισμούς στο φαγητό και το ποτό τους. Αυτό σημαίνει, πως τους κόστισε  50 ευρώ την ημέρα. Αν βγάλουμε 60 ευρώ τα αεροπορικά αλέ ρετούρ, τιμή low cost, η παραμονή και διατροφή–ποτό κόστισε 340 ευρώ, δηλαδή 42,5 ευρώ τη μέρα σε πεντάστερο κρεβάτι. «Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη κατάπτωση του ελληνικού 5στερου, αν δεν είναι αυτοκτονικό μάρκετινγκ, τότε είναι η αυτοκτονία της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.» έγραψαν μεταξύ άλλων οι αναλυτές των τουριστικών πραγμάτων, που επισημαίνουν, ότι το πείραμα ήρθε να καταδείξει ότι όλα είναι λάθος στον ελληνικό τουρισμό. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων, έχουν αγοραστεί από τους ξένους. Η εθνική βαριά βιομηχανία ελέγχεται από ξένους τόσο σε ό,τι αφορά τις ροές, τις τιμές, το μάρκετινγκ, τα αεροδρόμια, τα πάντα. Τόσες δεκαετίες δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μια ελληνική TUI ή μία Thomas Cook και ούτε που σκεφτήκαμε να τις αγοράσουμε όταν πουλιόνταν.

 

Πηγή: rethemnosnews.gr

τουρισμός
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Δέσποινα Βανδή περπάτησε, έζησε και… καψουρεύτηκε το Ρέθυμνο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
588 Shares

Στην Κρήτη βρέθηκε για ένα ξεχωριστό οδοιπορικό η Δέσποινα Βανδή με το My Greece και είχε μια συγκινητική συνάντηση με τον Μανώλη Κονταρό.

Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε στο Ρέθυμνο και εκεί την περίμενε ο αγαπημένος λαουτιέρης τραγουδιστής της Κρήτης και την υποδέχτηκε με τραγούδι, χορούς και τη λύρα του.

Η βόλτα ξεκίνησε από το Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου και την εμβληματική Φορτέτζα και έπειτα χάθηκε στα πανέμορφα στενά της Παλιάς Πόλης ακολουθώντας τα ίχνη της πολυτάραχης ιστορίας της.

Με ήχους και βήματα από τον πεντοζάλη, που έλκει την καταγωγή του από τους μυθικούς Κουρήτες, η Δέσποινα Βανδή ανέβηκε ως τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου για να συναντήσει τον Μανώλη Κονταρό σ’ ένα παραδοσιακό μητάτο στα 1.100 μέτρα. Εκεί, με φόντο τον χιονισμένο Ψηλορείτη, ο Μανώλης Κονταρός καλωσόρισε τη Δέσποινα Βανδή με μια μαντινάδα και οι δυο τους ήπιαν μαζί τις ρακές τους.

 

«Την Κρήτη την αγαπά όλος ο κόσμος, φαντάσου πόσο την αγαπώ εγώ» λέει ο Μανώλης Κονταρός υποδεχόμενος τη Δέσποινα Βανδή σε ένα γνήσιο κρητικό δείπνο.

«Νιώθω πολύ ευλογημένος άνθρωπος που σε πολλές στιγμές στη ζωή μου έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο», λέει ο ερμηνευτής.

Μανώλης Κονταρός και Δέσποινα Βανδή μίλησαν για την κρητική μουσική, δείπνησαν απολαμβάνοντας γνήσια κρητική κουζίνα, τραγούδησαν και διασκέδασαν σε ένα ατελείωτο γλέντι.

Δείτε ολόκληρες τις δύο εκπομπές που αφιέρωσε η Δέσποινα Βανδή στο Ρέθυμνο, στα βίντεο που ακολουθούν:

 

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας Ρεθυμνιώτης ξύπνησε πλουσιότερος κατά 31.502 ευρώ !

Δημοσιεύτηκε

στις

τζόκερ
60 Shares

€2.300.000 τουλάχιστον θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΤΡΙΤΗΣ 11/5/2021 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή διαλογή της 2282ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.

Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν τρεις (3) επιτυχίες, οι οποίες κερδίζουν το ποσό των €31.502,17 έκαστη.

Ένα από τα τυχερά πεντάρια έπεσε στο Ρέθυμνο στο πρακτορείο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΠΗΛΙΟΝ , ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

τζόκερ
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραλίγο τραγωδία στο Ρέθυμνο – 50χρονος παρασύρθηκε και καλούσε σε βοήθεια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
38 Shares

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στην παραλία του Ρεθύμνου στο ύψος των Περιβολιών, άνδρας περίπου 50 ετών, που κολυμπούσε στη θάλασσα παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού και βρέθηκε στα βαθιά να ζητάει βοήθεια!

Ευτυχώς οι λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν βουτώντας γρήγορα στο νερό και κολυμπώντας προς το μέρος του.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία δεν υπάρχει ακόμα ναυαγοσώστης, ούτε ήταν υψωμένες οι συνήθεις κόκκινες σημαίες απαγόρευσης κολύμβησης, παρά τον δυνατό αέρα και τα κύματα!

Μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας βγήκε από το νερό υποβασταζόμενος αλλά σε καλή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση στο creta24

 

 

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σου βρήκαμε ένα μέρος στην Κρήτη που θα ζήσεις ζωή… Αρχοντική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχοντική Ρεθύμνου
234 Shares

Στον ευλογημένο τόπο της Κρήτης εκτός από την πλούσια γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους και την παράδοση, συναντά κανείς απαράμιλλη αρχιτεκτονική σε κάθε σημείο της.  Σκαλιστές καμάρες, εσωτερικές αυλές, επιβλητικά κτίρια που μαρτυρούν ιστορίες.  Ένα από αυτά τα αρχοντικά επισκεφθήκαμε και εμείς, στον ζεστό και φιλόξενο Νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Αρχοντική, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη, στα σύνορα με τα Χανιά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορία, γνωστό από την περίοδο της Ενετοκρατίας, με βασικότερα σημεία κατατεθέν το φρούριο του Κούλε με τις πολεμίστρες, τις παλιές του εκκλησίες, το κάστρο «Καμπάλη», αλλά και τα επιμέρους βυζαντινά κτίρια.

Ο οικοδεσπότης μας, Νίκος Ρεϊζάκης φρόντισε να μας ξεναγήσει στο χωριό και να μας μιλήσει για την ιστορία του.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν «Αρκούδαινα», φόρος τιμής στη Θεά Άρτεμις και το ιερό της ζώο, την αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον μύθο στο χωριό υπήρχε Ναός λατρείας της θεάς εκεί.  Κατά την Τουρκοκρατία πάλι, το χωριό αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Εθνοσυνέλευση και την αναδιαμόρφωση του Συντάγματος της Κρήτης, το 1823 ενώ το 1866 90 χωριανοί σφαγιάστηκαν και το έτος 1897 το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε από τις στάχτες του και πολλά από τα κτίριά του, ευτυχώς, διασώζονται.

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε στις πανέμορφες και γραφικές κατοικίες της εταιρίας «Archontiki Luxury Residence», οι οποίες πρόσφατα αναπαλαιώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Κρήτη και να συνδυάσουν ξεκούραση και προσιτή πολυτέλεια, μέσα στην άνεση ενός σπιτιού.

Το κτίριο εκτός από τις έντονες ενετικές αρχιτεκτονικές αναφορές του, την εσωτερική αυλή και τις επιβλητικές καμάρες  του, αποτέλεσε το πατρικό του ιδιοκτήτη  ο οποίος είναι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον χώρο και φρόντισε να προσέξει κάθε λεπτομέρεια, διασώζοντας παλιά έπιπλα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου καθώς στην ουσία αποτελείται από δύο ξενώνες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω εσωτερικής αυλής. Το Athina House Spa & Hammam και το Angelos House Spa & Hammam, καθένα με δικές του επιμέρους ανέσεις και ενιαία αισθητική, «ρετρό» θα την χαρακτηρίζαμε, σε χρωματικές παλέτες που ξεκουράζουν το μάτι και δημιουργούν ζεστασιά. Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, εμείς θα σας αναφέρουμε βασικές λεπτομέρειες και για τους δύο χώρους…

 

Η απόλυτη χαλάρωση στο Angelos House Spa & Hammam!

Επισκεφθήκαμε πρώτα το Angelos House Spa & Hammam,το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με  άνετη τραπεζαρία.

Το σήμα κατατεθέν του είναι τα ζεστά χρώματα του ενιαίου χώρου, με τους άνετους καναπέδες, το τζάκι και την τηλεόραση επίπεδης οθόνης με Blu-ray player.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς  είναι η οροφή με τα ξύλινα δοκάρια και τον cozy φωτισμό.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, οι παροχές περιλαμβάνουν υδρομασάζ, χαμάμ, και καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Επίσης, στην εξωτερική πλευρά του καταλύματος υπάρχει σκεπαστή βεράντα με ξαπλώστρες και καναπέ για στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Θα βρείτε επίσης μπάρμπεκιου και εξωτερική τραπεζαρία για γεύματα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Εάν επιθυμήσετε υπηρεσίες μασάζ μπορείτε να το ζητήσετε έξτρα, με κάποια χρέωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

 

Μείναμε με ανοιχτό το στόμα στο Athina House Spa & Hammam!

Το Athina House Spa & Hammam εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά μέτρα, με εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και μία πανέμορφη ταράτσα με τζακούζι.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει το επιβλητικό πλακόστρωτο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, ένα πέτρινο συντριβάνι και κεραμικά πιθάρια, επιλογές αρμονικές με το ύφος του κτίσματος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Στο επάνω πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη βεράντα, με τις πρασινάδες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του στον φρέσκο αέρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι, μαζί με το τζάκι.

Τα έπιπλα του χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εναρμονίζονται με το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, με στατικό ποδήλατο, βάρη και πολλά άλλα για όσους θέλουν να μην βγουν εκτός φόρμας κατά τις διακοπές τους.

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα αποτελείται από ένα κεντρικό κρεβάτι, με άνετα στρώματα και με λευκά είδη υψηλής αισθητικής ενώ διαθέτει δικό του μπάνιο το οποίο έχει λειτουργία υδρομασάζ αλλά και ντους.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια, τα δύο με διπλό κρεβάτι και επίσης με μπάνιο με υδρομασάζ, ενώ το τρίτο διαθέτει κουκέτα. Όλα έχουν δικό τους κλιματισμό και τηλεόραση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το ωραιότερο σημείο είναι η ταράτσα του Athina House καθώς είναι διαμορφωμένη για να προσφέρει ξεκούραση, άνεση αλλά και την ομορφότερη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, με τζακούζι ενώ ολόγυρα βρίσκεται γυάλινη τζαμαρία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα τον καιρό.

Επίσης, διαθέτει μπάρμπεκιου και τραπεζαρία ώστε να απολαύσετε τα γεύματά σας εκεί, κάτω από την πέργκολα και με ξαπλώστρες ώστε να μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, το Archontiki Luxury House είναι η ιδανική επιλογή για άνετες διακοπές μέσα στην Κρητική φύση.

Εκτός από το πανέμορφο χωριό της Αρχοντικής το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, εξίσου όμορφη είναι η γύρω περιοχή του χωριού, με την Επισκοπή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά και το χωριό Αργυρούπολη, Αγία Δύναμη, Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά παραπάνω ενώ η παραλία της Επισκοπής, γνωστή για τα καθαρά νερά και την αχανή έκτασή της, βρίσκεται μόλις 4χλμ μακριά.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ένα παραδοσιακό καφέ βρίσκεται σε απόσταση 300μ. και ένα σούπερ μάρκετ είναι στα 2χλμ. από το κατάλυμα. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει 18χλμ., (στην ουσία περίπου 20 λεπτά) ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων είναι 55χλμ. μακριά.

Ο Νίκος Ρεϊζάκης φροντίζει κάθε επισκέπτης να νιώθει σαν το σπίτι του, έχοντας για καλωσόρισμα ένα πλεκτό παραδοσιακό καλάθι γεμάτο με καλούδια, όπως κρασί, τοπικά ποτά και εποχιακά φρούτα ενώ στα μπάνια, όπως μας αποκάλυψε βρίσκονται τα χειροποίητα σαπούνια της μητέρας του, Αγγελικής, με βάση τους το παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αιθέρια έλαια. Στα plus των καταλυμάτων, βάζουμε την σειρά από ποδήλατα που υπάρχουν στον χώρο και διευκολύνουν τους επισκέπτες στην μετακίνηση και την εξερεύνηση του τοπίου! Όλα τα σημεία διαθέτουν WiFi και πολλές άλλες επιμέρους παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι η πιο σημαντική λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά ήταν η ζεστή Κρητική φιλοξενία που δεχτήκαμε!

 

Αρχοντική Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap