ΡΕΘΥΜΝΟ: Ντόπιοι κι επισκέπτες αψηφούν τις πινακίδες συνεχίζοντας τα μπάνια και το ψάρεμα! | ΦΩΤΟ

Το υπέροχο παραλιακό μέτωπο της πόλης στο λιμάνι είναι η πιο ευχάριστη βόλτα για ντόπιους και επισκέπτες στο Ρέθυμνο. Το ζήτημα όμως είναι ότι ισχύει και η έκφραση που απαντάται συχνά: «Κοιτάτε μα μην αγγίζετε!».

Ο λόγος είναι το ότι απαγορεύεται η κολύμβηση, σύμφωνα με τις ειδικές σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί στο αμμώδες τμήμα της παραλίας. Το αστείο είναι ότι ενώ η σήμανση είναι στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, οι επισκέπτες της πόλης αψηφούν τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων αρχών και δοκιμάζουν τα νερά της θάλασσας ακόμα και τώρα το φθινόπωρο μιας και τα νερά στο λιμάνι είναι πιο ήρεμα.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Παράλληλα, αρκετά συχνά ντόπιοι συνηθίζουν να περνούν τον χρόνο τους με ψάρεμα στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού. Η λογική εξήγηση θα ήταν, ότι απλώς εξασκούν το χόμπι τους

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι μέτρα υπάρχουν για την κολύμβηση κατ’ επέκταση ισχύουν και για το ψάρεμα, εάν και εφόσον σκοπός είναι να καταναλωθούν οι «καλές ψαριές». Συνετό θα ήταν λοιπόν, εφόσον οι επισκέπτες της πόλης ριψοκινδυνεύουν την υγεία τους, οι ντόπιοι που αν μη τι άλλο γνωρίζουν καλύτερα τον τόπο, να προσέχουν ακόμη περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές το παραλιακό μέτωπο του λιμανιού είναι πανέμορφο και αυτός είναι ο βασικός λόγος που το επιλέγει τόσος κόσμος. Ας απολαύσουμε την γαληνή που μας προσφέρει με μια βόλτα με παρέα ή το κατοικίδιο μας, ή ας καθίσουμε απλά σε αυτά τα πέτρινα παγκάκια για να ρεμβάσουμε. Οι στιγμές στο Ρέθυμνο είναι μοναδικές και φυσικά για πολλούς επισκέπτες και όχι μόνο, ανεπανάληπτες, οπότε ας το απολαμβάνουμε όλοι με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κυρίως με ασφάλεια.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *